• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehirde tarla faresiyle mücadele çalışmaları
11 Aralık 2015 Cuma 13:41

Beyşehir'de tarla faresiyle mücadele çalışmaları

Beyşehir ilçesinde, hububat ekili alanlarda sayıları artan tarla fareleriyle mücadele çalışması başlatıldığı bildirildi.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede çiftçinin gelirinin büyük bölümünü hububat ürünleri ekiminin oluşturduğunu belirtti.

Hububat üreticisinin bu yıl tarlalarında yoğun olarak görülmeye başlayan farelerle başının dertte olduğunu dile getiren Ağralı, şunları kaydetti:

"Beyşehir'de yaz döneminde yakılan anızlar yılanları yok edince, tarla faresi sorunu baş gösterdi. Bundan dolayı bölgemizdeki çiftçilerimiz tarlalarında fareyle mücadele etmeye başladı. Ancak, fare ile mücadele toplu olarak yapılmayınca bu sorundan köklü olarak kurtulmak mümkün olmuyor. Yani, tarla faresi sorunu yaşayan bir çiftçimiz tarlasında tek başına mücadele edince, hemen civarındaki tarlalar da aynı sorunu yaşamaya başlıyor. O yüzden bu konuda topyekun mücadele etmemiz gerekiyor."

Ağralı, çiftçinin yağacak kar ile ürünün üzerinin beyaz örtüyle kaplanmasından önce fare mücadelesinin tamamlanması gerektiğine işaret ederek, "Geçtiğimiz günlerde yağan yağmur çiftçimiz için ümit oldu. Ama artık kış mevsimine girdik ve çiftçimiz kar yağışı bekliyor. Çünkü ürünü bir yorgan gibi örterek dış etkilerden koruyacak olan kar yağışıdır" diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA