• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehirde tarih ayağa kaldırılacak
22 Ekim 2010 Cuma 11:15

Beyşehir'de tarih ayağa kaldırılacak

Sokak sağlıklaştırması yapılması ve restore edilmesi planlanan İçerişehir mahallesi'ndeki yapılar ile sokaklar, Konya'dan gelen mimarlar tarafından ön incelemeye tabii tutuldu
Beyşehir'de sokak sağlıklaştırması yapılması ve restore edilmesi planlanan İçerişehir Mahallesi'ndeki yapılar ile sokaklar, Konya'dan gelen mimarlar tarafından ön incelemeye tabii tutuldu.

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın geçtiğimiz günlerde Beyşehir ziyaretinde gezi ve incelemelerde bulunduğu İçerişehir Mahallesi'ndeki sokaklarda, sokak sağlıklaştırması çalışması yapılacağını bildirdi. Bu kapsamda Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünün söz konusu mekanda bir ön inceleme çalışması başlattığını, Konya'dan gelen mimarların incelemelerde bulunduğunu belirten Taşcı, şunları kaydetti:

'Ön inceleme çalışması çerçevesinde hangi sokakların sağlıklaştırma projesine dahil edileceğine dair bir çalışma gerçekleştirildi. Burada restorasyon kapsamına alınması beklenen 85 evde inceleme yapıldı. Ayrıca mekandaki tüm evler sayıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığından gelecek mimar ve yetkililer de proje hakkında daha detaylı bir çalışma yapacak. Proje ana hatlarıyla sanırım o zaman ortaya çıkacak.'

Taşcı, İçerişehir Mahallesi'nde yapılacak bu çalışmaların hayata geçirilmesinin ardından Beyşehir'in Türkiye'nin en önemli tarihi mekanları arasına gireceğini de sözlerine ekledi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA