• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehirde sele karşı önlem
14 Ağustos 2010 Cumartesi 16:33

Beyşehir'de sele karşı önlem

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, ilçede yağmur suyu drenaj hattı döşüyor
Beyşehir Belediyesi, Müftü ve Bahçelievler mahallelerinde yağmur suyu drenaj hattı döşemek için çalışmalara başladı. 20 kilometrelik hattın yapım çalışmaları sona erdikten sonra yağmur suları BSA kanalına akıtılarak drene edilecek. 3 metre derinliğinde kazılan drenaj kanallarına 20 kilometre uzunluğunda borular döşenecek. Yağmur suyu drenaj kanalı çalışmalarının başlaması nedeniyle AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu ve belediye meclis üyeleri ile vatandaşların da katılımıyla bir tören düzenlendi.
 
Zagür Asfalt Şantiyesi yanında düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı İzzet Taşcı, 2010 yılı sonu itibariyle yağmur suyu drenaj kanalı sorununun büyük oranda çözüme kavuşacağını söyledi. Taşcı, “İnşallah bu çalışmanın tamamlanmasının ardından artık su baskınları dönemi geride kalacak” dedi.
Taşcı, bugüne kadar toplamda 15 kilometre uzunluğunda yağmur drenaj kanalı yapıldığını hatırlatarak, “Belediye olarak 2010 yılında mevcut 15 kilometrelik hattın iki katına yakın bir planlama yapıyoruz. Yaklaşık 35 kilometrelik bir drenaj çalışması yapacağız. Bunun 20 kilometrelik bölümünün temellerini bugün atıyoruz” diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA