• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehirde otellere eleman yetişiyor
26 Şubat 2011 Cumartesi 11:59

Beyşehir'de otellere eleman yetişiyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, turizm, otelcilik, turist rehberliği ve işletmecilik alanlarında eğitim gören yüksekokul öğrencileri, son yıllarda Antalyadaki otellerin gözdesi haline geldi.
 Konya’nın Beyşehir ilçesinde, turizm, otelcilik, turist rehberliği ve işletmecilik alanlarında eğitim gören yüksekokul öğrencileri, son yıllarda Antalya’daki otellerin gözdesi haline geldi.
 
Antalya’da faaliyet gösteren 5 yıldızlı 2 otelin yöneticileri, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu ile Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti.
 
Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanı ve Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokul Müdür Vekili Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş ile görüşen otel yöneticileri, ilçenin turizm sektörü içerisinde markalaşma ve kalifiye elemanlar yetiştirme hususundaki çabalarından övgüyle söz etti. 10 yıl öncesinde Beyşehir’e geldiklerinde okulun sahip olduğu koşullar ile bugün arasındaki farka dikkat çeken otel yöneticileri, bölgedeki yükseköğrenimin zirveye taşınmasında sektörel rakipleri olan Ali Akkanat’a Türk turizmine olan katkılarından dolayı da teşekkür ettiler.
 
Otel yöneticileri, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yoğunlukla Beyşehir’den mezun öğrencilerle çalışma arzusu içerisinde olduklarını belirttiler.
 
Otel yöneticileri daha sonra her iki yüksekokulda öğrenim gören öğrencilerle yaptıkları görüşmelerin ardından turizm sezonunda ön büro, servis, mutfak, bar ve diğer departmanlarda çalıştıracakları 50 personeli belirledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA