• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir’de öğretmenlere “Hoşgeldiniz” çiçeği
29 Eylül 2014 Pazartesi 17:44

Beyşehir’de öğretmenlere “Hoşgeldiniz” çiçeği

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, mesleğe yeni başlayan öğretmenlere tanışma yemeği düzenlenerek “hoşgeldiniz” çiçeği verildi.

 Konya’nın Beyşehir ilçesinde, mesleğe yeni başlayan öğretmenlere tanışma yemeği düzenlenerek “hoşgeldiniz” çiçeği verildi. 

Beyşehir ilçe protokolü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı eğitim kurumlarına atanarak mesleğe yeni başlayan öğretmenlerle tanışma yemeğinde bir araya geldi. Beyşehir Öğretmenevi'nde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk kez gerçekleştirilen programda konuşan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, öğretmenlere mesleki yaşamlarında başarı temennisinde bulundu. İlçeye atanan öğretmenlerin çok şanslı olduğunu, İç Anadolu'nun bir incisi olan Beyşehir’de görev yapmaya başlayacaklarını hatırlatan Özaltun, "Beyşehir'in çocukları sizlere emanet. İnşallah vermiş olduğunuz değerli bilgilerle gelecekte çocuklarımız iyi noktalara taşınacaktır" şeklinde konuştu.
Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk ise, Beyşehir'e atanan 23 yeni öğretmene hitaben yaptığı konuşmada, öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğunu vurgulayarak, “Ders süreniz 40 dakika değil, size verilen programda 40 dakika gibi olsa da o 40 dakika maddi olandır, manevisi belki 80-120 dakikadır. Devam ediyor gün, akşam devam ediyor muhasebesi günün. Onun perde arkasındaki diğer boyutlarını da düşünün. Bu meslekte çok büyük maddi şeyler beklemenize gerek yok, manevi şeyleri çok fazla gittiğiniz her yerde. Belli bir yıla çıktığınızda her tarafta öğrencilerinizle karşılaşmaya başlayacaksınız. Bu, işin en mutlu tarafı. Olayı ekonomik olarak görmeyin. Kesinlikle ekonomik bir değeri yok yaptığımız işin, ekonomik değerini sorarsanız, az ya da çok demiyorum. Ekonomik değeri yok, yani o kadar kutsal bir işi yapıyoruz, onu özellikle belirteyim” şeklinde konuştu. Konuk, öğretmenlerin bundan sonra kendilerini geliştirmelerinin çok önemli olduğunun altını çizerken, kendilerinden beklentilerinin de bu olduğunu kaydetti.
Konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk ve toplantıya katılan protokol, öğretmenlere karanfil vererek, “Beyşehir'e hoşgeldiniz” dedi. Ardından ilçe protokolü, yeni öğretmenlerle yemekte buluştu. Programa, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ergül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, şube müdürleri, belediye başkan yardımcıları katıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA