• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehirde metrelik kebap
05 Kasım 2012 Pazartesi 11:25

Beyşehir'de metrelik kebap

Konyanın Beyşehir ilçesinde bir kebap salonu, müşterilerine Adana kebabını metrelik olarak servis etmeye başladı.
Konya şehir merkezinde faaliyet gösteren bir kebap salonu, ölmeden önce tadılması gereken 50 lezzet arasında 38. sırada gösterilen ve ünü tüm dünyayı saran Türk kebabını müşterilerine metrelik olarak servis etmeye başladı. İş yerinde tanıtım için özel olarak hazırlanan 2 metre uzunluğundaki Adana kebabı, hem göze hem de damağa hitap etti. Kebap salonu sahibi Metin Budak, müşterilerden gelen yoğun istek dolayısıyla Beyşehir’de metrelik kebap lezzetini kebap severlerle buluşturmak istediklerini belirterek, “Değişiklik olsun, müşterilerimize farklı bir ürün sunalım diye düşündük. Talep güzel, yapmaya devam edeceğiz inşallah” dedi.
Tanıtım için özel olarak hazırlanan 2 metre uzunluğundaki kebabın boyunu 3 metreye kadar çıkarabileceklerini de ifade eden Budak, şunları kaydetti:
“Bu ocakla ve şişle ilgili bir konu. 3 metrelik daha büyük şişlerimiz ve ocağımız da var. Konya’da bunu şu anda yapan yok, bir ilk. Yapılan en uzun kebap boyunu ben 40 metre olarak biliyorum ama ustam ‘36 metre’ diyor. Rekor kırmak gibi bir düşüncemiz yok. Amacımız, sadece ünü Türkiye sınırlarını aşan Adana kebabını her damağa tattırabilmek ve müşterilerimizle buluşturmak. Tabi bunun zorlukları da var. Özellikle işçiliği biraz daha zor. 2 metrelik kebabın pişirilip servise sunulması yaklaşık yarım saati buluyor. Beyşehir’de çektiğimiz en büyük sıkıntı bu. Izgara kültürü olmayınca insanlar ‘hemen 5 dakikada soframa gelsin’ istiyor. Ama ızgarada bu mümkün değil. 2 metrelik servis ettiğimiz kebabın içerisindeki etin yüzde 70’i kuzu, yüzde 30’u dana etinden oluşuyor. Dana etini sadece şişe tutması için kullanıyoruz. Sadece Beyşehirliler’i değil, çevre ilçelerde yaşayan ve tüm Konyalılar’ı metrelik kebabımızdan tatmaya davet ediyoruz.”
Kebap salonunun ustası İzzet Evrensel ise, babadan kalma mesleğini 8 yaşından bu yana, yaklaşık 20 yıldır devam ettirdiğini söyledi. Evrensel, “Metrelik kebap Konya’da bir ilk. Bu yönde talep geldiği için yapmaya başladık” dedi.
Yaklaşık 10 ile 12 kişi arasında kişiyi doyurabilecek 2 metrelik kebabı üzerinde servise sunulan tavuk kanat, sarma beytisi ile köz ateşinde 15 dakikada pişirip yarım saatte servise hazır hale ge
tiren Evrensel, “Muhteviyatında dana ve kuzu kıyması var. Yaklaşık 1 kilo 350 gram etten yapıyoruz. Kıyması kalın olduğu için daha bir lezzetli oluyor, hem göze hem damağa hitap ediyor“ şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA