• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehirde elektroşokla avlanan 6 kişiye binlerce lira ceza
25 Eylül 2017 Pazartesi 12:09

Beyşehir'de elektroşokla avlanan 6 kişiye binlerce lira ceza

Konya'nın Beyşehir ilçesindeki Beyşehir Gölü'nde yasak olmasına rağmen elektroşok yöntemiyle suya elektrik akımı vererek avlandığı iddia edilen 6 kişiye 27 bin lira 900 lira ceza uygulandı.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Gölü'nde son dönemde giderek yaygınlaşan elektroşok yöntemiyle su ürünleri avlayan kişilere yönelik Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı su ürünleri kontrol görevlileri denetim ve kontrollerini sıklaştırdı. Beyşehir Gölü'nün Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesi sınırlarındaki kıyılarda, gecenin de karanlığından yararlanarak sazlıklar içerisinde suya elektrik akımı verilerek balık avı yapıldığına ilişkin ihbar üzerine çalışma başlatan su ürünleri kontrol görevlileri, bölgeye hareket etti. Kıyıdaki sazlıklar arasında arama tarama yapan ve sazlar arasında avlanan bir balıkçı teknesini fark ederek yaklaşan ekipler, teknede yapılan incelemede bir adet elektroşok cihazı, 1 adet akü ve kablolar ile avı yapılan balıkları su yüzeyinde toplamada kullanılan bir kepçe ele geçirdi. Teknede şok yöntemiyle avlanan balıklar da bulunurken, ekipler açıklarda da faaliyet gösteren bir tekne bulunduğunu fark etti. Derin sularda açıklara doğru ilerleyen su ürünleri kontrol görevlileri, bir süre sonra içerisinde 4 kişi bulunan bir gezi teknesi ile karşılaştı. Teknede yapılan incelemede de bir adet elektroşok cihazı, 1 adet akü, akü bağlantı kablosu ile kepçe ve çok sayıda avlanan balık bulan ekipler, şahısların kimlik kontrollerini de gerçekleştirdi. Yakalanan şahısların profesyonel balıkçı olmadıklarını farklı meslek gruplarında çalıştıkları öğrenildi.

Su ürünleri kontrol görevlileri şok cihazıyla avlanmadıklarını, oltayla balıkları yakaladıklarını iddia eden şahıslara Su Ürünleri Kanununa muhalefet ettiği gerekçesiyle kişi başı 4 bin 650 liralık cezai işlem uyguladı. Aynı gece iki farklı operasyonda yakalanan S.Y., K.A., T.Y., M.K., T.A. ve S.T.'ye toplamda uygulanan ceza miktarı 27 bin 900 liraya ulaştı. İki operasyonda ele geçirilen 70 kilo balıktan canlı olduğu belirlenen 20 kilosu göl sularına bırakılırken, veteriner tarafından yapılan incelemede vücutlarında yanıklar tespit edilen ve elektrik akımı verilerek yakalandığı saptanan geriye kalan balıkların ise Beyşehir'deki aşevine bağışlandığı öğrenildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA