• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir’de denetimler artırıldı
01 Temmuz 2014 Salı 17:16

Beyşehir’de denetimler artırıldı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Ramazan ayı münasebetiyle fırın, kasap ve pastaneler ile toplu tüketim yapılan işyerlerine yönelik gerçekleştirilen denetim ve kontroller sıklaştırıldı.
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Ramazan ayı münasebetiyle fırın, kasap ve pastaneler ile toplu tüketim yapılan işyerlerine yönelik gerçekleştirilen denetim ve kontroller sıklaştırıldı. 
 
Beyşehir İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetim ekipleri, Ramazan ayı ile beraber bazı gıda ürünlerinin tüketiminde artış yaşanacağını göz önünde bulundurarak yaptıkları denetimlere hız verdi.
 
Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, yaptığı açıklamada, denetimlerin özellikle ekmek ve pide fırını ve imalathaneleri, kasaplar ve pastaneler ile toplu tüketim yerleri üzerinde yoğunlaştırıldığını belirtti. Gayelerinin Beyşehir halkının sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmasını temin etmek olduğunu bildiren Karşıyaka, bu hususta son derece titiz ve kararlı olduklarını aktardı. Beyşehirlilerin sağlığıyla oynanmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Karşıyaka, denetimlerde resmi kontrol görevlileri tarafından özellikle bina, işletme ve personel hijyeni ile ekipman, donanım gereklilikleri, hammadde kontrolü, depolama şartları, son ürün kontrolü ile etiketleme konuları üzerinde de hassasiyetle durduklarını söyledi. Karşıyaka, yapılan denetimler esnasında olumsuzluk tespit edilen işletmelere olumsuzluğun durumuna göre ilgili gıda mevzuatı çerçevesinde eksikliğin giderilmesi için süre tanınmakta ya da yasal işlem yapıldığını belirterek, gıda denetimlerinin bundan böyle de aralıksız süreceğini kaydetti.
 
Karşıyaka, gerçek denetçinin halkın kendisi olduğunu vurgularken, gıdaya ilişkin her türlü sorunun 174 Alo Gıda Hattı ya da www.alo174.gov.tr internet adresi kanalıyla iletilebileceğini sözlerine ekledi.
 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA