• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehirde çıkan yangında iki ev yanarak kül oldu
31 Mart 2016 Perşembe 08:49

Beyşehir'de çıkan yangında iki ev yanarak kül oldu

Beyşehir'de içerisinde kimsenin bulunmadığı bitişik iki ev, çıkan yangında tamamen kül oldu.

Beyşehir’e bağlı Damlapınar Mahallesi’nde bulunan Mehmet Ersoy’a ait iki katlı evde gece yarısı sebebi henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Mahalle sakinlerinin uykuda olduğu saatlerde çıkan yangın ancak sabaha karşı fark edilerek, itfaiye ekiplerine haber verilebildi.

Yükselen alevler, yanan evin hemen bitişiğindeki Mustafa Kayalı'ın evine sıçraması üzerine yangına ilk olarak mahalle sakinleri müdahale etti.

Çağrılan ilçe itfaye ekiplerinin yangına müdahalede yetersiz kalması üzerine söndürme çalışmalarına, Konya Büyükşehir Belediye İtfaiyesinden destek istendi.

İtfaiye ekipleri çevredeki bir eve de sıçrayan yangını büyümeden söndürürken, altı samanlık olan yanıp çöken 2 evde de soğutma çalışması başlatıldı.

Yangının tamamen söndürülmasinin ardından Beyşehir Belediyesi olay yerine sevk ettiği iş makineleri ve kamyonlarla çöken her iki evinde enkazını kaldırmaya başladı.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ve Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yanan evin sahibi Mustafa Kayalı ve mahalle sakinlerine “geçmiş olsun” dileğinde bulunarak, yangın mahallinde bir süre incelemede bulundu.

Başkan Özaltun, evi yanan Kayalı’ya yardım sözü verirken, Kayal ailesinin ise çıkan yangın sırasında yayla evinde bulundukları öğrenildi. Yanan diğer evin sahibi Mehmet Ersoy ise İzmir’de yaşadığı ve evde yangının çıktığı sırada kimsenin bulunmadığı belirtildi.

İtfaiye ve jandarma ekipleri yangının çıkış nedenini araştırırken, yangının elektrik kontağından çıkmış olma olasılığı üzerinde duruluyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA