• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehirde çiftçiye ikinci ürün müjdesi
11 Ekim 2011 Salı 22:14

Beyşehir'de çiftçiye ikinci ürün müjdesi

Konya'nın Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, çiftçinin gelir seviyesini daha iyi noktalara getirebilmek için tarlasından mutlaka ikinci ürünü alması gerektiğini söyledi.
Konya'nın Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, çiftçinin gelir seviyesini daha iyi noktalara getirebilmek için tarlasından mutlaka ikinci ürünü alması gerektiğini söyledi.
Metli, gazetecilerle birlikte bölgedeki bir silajlık mısır tarlasını gezerken yaptığı açıklamada, geleneksel yöntemlerle tarım ve hayvancılık yapan çiftçinin kaderini değiştirmenin çok zor olmadığını söyledi.
 
Çiftçiyi bölgede bildik ürünler yerine alternatif ürünler yetiştirmesi konusunda uyaran Metli, hayvancılıkla uğraşan üreticinin ise yem maliyetini düşürmek için mutlaka silajlık mısır gibi yem bitkileri yetiştirmesi gerektiğini belirtti. Beyşehir'de yem bitkileri ekilişi konusunda çiftçide bir farkındalık oluşmaya başladığını bildiren Metli, ama bunun yeterli ölçüye henüz ulaşamadığını kaydetti. Beyşehir bölgesindeki arazilerin çok verimli olduğunu, tarladan ikinci ürünün alınmasının mümkün olduğunu anımsatan Metli, şu uyarıları yaptı:
“Çiftçimiz, 'ekemiyorum, para kazanamıyorum' gibi bahaneler üretmeden tarlasından ikinci ürünü kaldırmanın yollarını aramalıdır. Bölgemizde tarımın yanı sıra hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz de var. Özellikle besi ve süt hayvancılığında yem maliyeti son yıllarda çiftçimizin belini bükmektedir. Bu yüzden, yem bitkileri ekilişine doğru bir eğilim sözkonusu. Yem maliyetini düşürebilmek için üreticimize mutlaka silajlık mısır ekmesini tavsiye ediyoruz. Burada gezdiğimiz tarladan çiftçimizin dönümünden 6-7 tona yakın ürün elde edeceğini düşünüyorum. Süt inekçiliğini yaptığını farz edersek, bir litre sütün maliyetini 60 değil, 25 kuruşlara mal edebilecek. Sonuçta, yaptığı işten daha iyi para kazanmanın yolunu bulmuş olacaktır. İşte bu nedenle bölgemizdeki çiftçilerimize tavsiyemiz; tarlasında ikinci ürünü yetiştirmesidir. İkinci ürünü kaldıracağız ki, gelirimizi artırabilelim.”
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA