• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehirde Cami Yenileme Projesi
28 Nisan 2016 Perşembe 10:58

Beyşehir'de Cami Yenileme Projesi

Beyşehir'de, köyden mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerinde bulunan camiler Beyşehir Belediyesi tarafından "Cami Yenileme Projesi" kapsamında bakım ve onarımdan geçirilecek.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinde bulunan ibadethanelerin bakım ve onarımlarının yapılması için proje hazırladıklarını belirtti.

Camilerin ihtiyaç durumlarının tespitine göre projenin hayata geçirileceğine dikkati çeken Özaltun, "İbadethanelerimiz, minareleri, avluları, şadırvan ve benzeri müştemilatlarının boya, badana, tadilat, bakım ve onarım, temizlik çalışmaları ile görülen eksiklikler belli bir program dahilinde yapılacaktır. Böylece çalışmalar sonunda camilerimiz mahallelerimize yakışır bir hale getirilecektir. Sırasıyla iki yıl içerisinde ilçemize bağlı köyden mahalleye dönüşen 37 yerleşim merkezimizdeki camilerimizde de bu çalışmalar hayata geçirilecektir." diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA