• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehirde belediyeden gezici mini kütüphaneye kitap desteği
29 Aralık 2015 Salı 10:50

Beyşehir'de belediyeden gezici mini kütüphaneye kitap desteği

Konya’nın Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren bir anaokulunun mobil mini gezici kütüphanesine Beyşehir Belediyesi çok sayıda kitap desteğinde bulundu.

Beyşehir Alaaddin Keykubat Anaokulu tarafından yürütülen “kitap kurdu” projesi kapsamında üç tekerlekli bir elektrikli bisiklet, üzerinin kapatılması ve kitap sevgisini konu alan yazılarla donatılarak yapılan giydirme çalışmalarının ardından mini bir mobil gezici kütüphane haline dönüştürüldü. Gezici kütüphane projesine ilk kitap desteğini ise Beyşehir Belediyesi sağladı. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, belediye meclis üyesi Nermin Şan’la birlikte ziyaret ettiği okulda çok sayıda kitabı gezici kütüphane için hediye etti.
Anaokulunu da gezen ve öğrencilerle buluşarak sohbet eden Başkan Özaltun, minik öğrencilerle birlikte ellerinde kitaplarla hatıra fotoğrafları çektirirken, kitap okumanın önemine ilişkin görsel mesajlar verdi.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, okul ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediyesi olarak eğitime verdikleri desteklerin ortada olduğunu belirterek, “Üniversitesinden ortaöğretim kurumlarına, ilkokuldan ana sınıflarına kadar bütün okullarımızda olmaya özen gösteriyoruz” dedi. Özaltun, Türk toplumunun en büyük eksiklerinden bir tanesinin de kitap okuma eksikliği olduğunu da vurgularken, kitap okunmadığı zaman bilgi, kültür ve özgüven noktasında eksiklikler olduğunu belirterek, “Bunu da kendileri görmüş ayrıca teşekkür ediyorum. Kitap taşıyacak mobil bir araç dizayn etmişler. Dediler ki, ‘biz aracımızı dizayn ettik, giydirmesini yaptık ama bunun içerisinin doldurulması gerekiyor. Bunun üzerine biz kitaplarımızı hemen aldık ve teslimini gerçekleştirdik. Artık bu kütüphanenin içerisindeki kitaplardan sadece bu anaokulu değil, Beyşehir’in geneli faydalanacak. Bu projeden dolayı ayrıca okulumuzu kutluyorum” şeklinde konuştu.
Alaaddin Keykubat Anaokulu Müdürü Selma Öztürk ise, anaokulu olarak bir kitap kurdu projesini yürütmekte olduklarını belirterek, “Bu proje kapsamında okul aile birliğimizle birlikte Belediye Başkanımıza kitap talebinde bulunmuştuk. Çok duyarlı davranıp isteğimizden daha fazlasını yerine getirerek bize kitaplar getirdi. Tüm Beyşehir adına bu duyarlılığından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA