• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehirde balıkçılar zor günler yaşıyor
21 Şubat 2013 Perşembe 11:42

Beyşehir'de balıkçılar zor günler yaşıyor

Beyşehir Gölü'nde sayıları giderek azalan balıkçılar, göl sularının yükselmesi ile birlikte avlanma faaliyetlerinin zorlaştığını savundu.
Beyşehir Gölü'nde sayıları giderek azalan balıkçılar, göl sularının yükselmesi ile birlikte avlanma faaliyetlerinin zorlaştığını savundu.
     Türkiye'nin önemli tatlı su üretim merkezlerinden birisi olan Konya'nın Beyşehir Gölü'nde faaliyet gösteren balıkçılar, son yağışlarla birlikte su seviyesinin yükselmesi sonucu balık avlamada zorlandıklarını söyledi.
     Beyşehir Gölü'ne kıyısı olan Kuşluca köyünde balıkçılık yaptığını belirten Bekir Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde Türkiye'nin en önemli tatlı su üretim merkezlerinden olan gölde balıkçılığın bitme noktasına geldiğini belirterek, ''Avlanmada kullandığımız naylon ağlar yasaklanınca iyice zor duruma düştük. İp ağlarla suların da yükselmesi nedeniyle balık avlayamıyoruz. Çünkü, göl şişince avlayacağımız balıklar da geniş bir alana yayıldı'' dedi.
     Kuşluca Köyü Muhtarı Eşref Yılmaz ise balıkçılığın merkezi olan yerleşim biriminde balık türlerinin azalması neticesinde son yıllarda avlanmaya çıkan balıkçı sayısının giderek azaldığını vurgulayarak, ''Göldeki suların yükselmesi ile balıkçılarımız faaliyetlerinin zorlaştığından yakınıyor. Ayrıca, en çok şikayet ettikleri konu da, avlanmada kullandıkları naylon ağdan ip ağ uygulamasına geçiş yapmaları. Yeni ağlarla balık avlayamadıklarından dert yanıyorlar. Bu konudaki kararın yeniden gözden geçirilmesini bekliyorlar'' diye konuştu.
    
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA