• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehirde amatör balıkçılara ceza
26 Mart 2012 Pazartesi 17:20

Beyşehir'de amatör balıkçılara ceza

Beyşehir Gölü'nde 15 Mart'ta başlayan ve 3 ay sürecek su ürünleri avlanma yasağına uymadığı ileri sürülen 5 amatör olta avcısına toplam 8 bin 570 liralık para cezası uygulandı.
Beyşehir Gölü'nde 15 Mart'ta başlayan ve 3 ay sürecek su ürünleri avlanma yasağına uymadığı ileri sürülen 5 amatör olta avcısına toplam 8 bin 570 liralık para cezası uygulandı.
Edinilen bilgiye göre, su ürünleri avlanma yasağının başlamasının ardından Jandarma ekiplerinin Beyşehir Gölü ve kıyılarında devam eden denetim ve kontroller sıklaştırıldı.
Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri ile Beyşehir İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı göl koruma teknelerinin birlikte müşterek yürüttüğü denetimler sonucu Beyşehir Gölü kıyılarında yasak olduğu halde Gölyaka beldesi Keldağ mevkisi ile Çiftlik Köyü kıyısında çok sayıda oltayla avlandığı iddia edilen 5 kişi hakkında işlem yapıldı. Olta avcılarına kişi başı olarak uygulanan 857 liralık ceza gölün milli park kapsamında olması nedeniyle iki katı olarak uygulandı.
5 kişiye 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'na muhalefet ettiği gerekçesiyle kişi başı bin 714 liradan toplam uygulanan para cezası 8 bin 570 liraya ulaştı. Ayrıca, olta ve balıklara da el konuldu.
Bu arada, 156 Jandarma İmdat Hattına Beyşehir'e bağlı Huğlu beldesinde pazar yerinde yasak olduğu halde Beyşehir Gölü'nden tutulduğu belirtilen sazan balığının satıldığı yönünde gelen ihbarı değerlendiren Jandarma ekipleri, satışa sunulan 22 kilo sazan balığına el koyarken, satıcısına da 857 liralık idari para cezası uyguladı. El konulan balıkların İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teslim edildiği öğrenildi.
Beyşehir Gölü'nde su ürünleri avlanma yasağı buluncaya kadar yasak olan ticari balıkçılığın yanı sıra olta ile amatör balıkçılık faaliyetlerinin de denetim ve kontrollerinin aralıksız süreceği öğrenildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA