• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehirde alevli gece
18 Ekim 2010 Pazartesi 12:20

Beyşehir'de alevli gece

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir evde çıkan yangında evin ikinci katı tamamen kül olurken, itfaiye ekipleri ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.
Konya'nın Beyşehir ilçesinde bir evde çıkan yangında evin ikinci katıtamamen kül olurken, itfaiye ekipleri ile vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı.

Edinilen bilgiye göre, Hamidiye Mahallesi MuammerTaşkoy Caddesi üzerinde Yusuf Özcan'ın oturduğu iki katlı evin üstkatından dün akşam saat 21.00 sıralarında alevler yükseldi. Bitişikevlerin bulunduğu binadaki yangın, mahalle sakinleri arasında korku vepaniğe yol açtı. İhbar üzerine Beyşehir Belediyesi'ne ait itfaiyearaçları bölgeye sevk edildi. İtfaiye aracının bulunduğu cadde üzerinden merdiven uzatarak alevlere müdahale etmek isteyen görevlilere binasahiplerinin yakınları ve vatandaşlar yetersiz
olduklarını ilerisürerek tepki gösterdi. Vatandaşlarla itfaiye görevlileri arasındayaşanan gerilim üzerine adrese takviye polis ekipleri gönderildi.Yangın, uzun süre kontrol altına alınamayıp bitişiğindeki evleri tehditedince Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü'nden yardım istendi. Olay yerine sevk edilen yangın söndürme arazözleri de çalışmalara destek verdi.Beyşehir Orman İşletme Müdürü Reşat Benli ve Beyşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Ercan Selvi olay yerine gelirken, söndürme faaliyetleriesnasında
bir itfaiye görevlisi yoğun dumandan etkilenerek çatıdabulunduğu yere yığıldı. Çatıdan indirilerek yoğurt yedirilen itfaiyegörevlisi, ambulansla Beyşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak müşahede altına alındı. Bu arada, fenalık geçiren bir kadın da ambulanslahastaneye kaldırıldı.
Binanın birinci katında unutulan yaşlı biradam, daha sonra fark edilerek görevliler tarafından evden çıkarılıpbölgeden uzaklaştırıldı. Çatı kısmı kamışla kaplı olduğu belirtilenahşap evde çıkan yangın, yaklaşık 3,5 saatte kontrol altına alınabildi.Soğutma çalışmaları yapılırken, bir itfaiye aracı ise alevlerin tekraryükselmesi ihtimaline karşı nöbet bekledi. Yangın yerine dahasonra AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu ile Belediye Başkanı İzzet Taşcı da geldi. Görevlilerden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Taşcı'ya, bazı vatandaşlar ve ev sahipleri itfaiye teşkilatının yetersizliğindenyakındı. Orman İşletme Müdürlüğü arazözlerinin gelmemesi halindeyangının daha da büyüyüp diğer binaya sıçrayabileceğini savunan vatandaşlar, olay yerine gelen itfaiye aracının su tankının boş olduğunu iddia ederken, yeterli müdahalenin ilk dakikalarda yapılması halinde alevlerin kısa sürede söndürülebileceğini ileri sürdü. İtfaiye Müdürü ErcanSelvi'nin itfaiye görevlilerine haksızlık edildiğini ve yangınısöndürebilmek için cansiperane görev yaptığını belirtmesi üzerinegerginlik yeniden arttı. Selvi'nin üzerine yürüyen bir kişi, polistarafından uzaklaştırılarak sakinleştirildi.
Belediye Başkanıİzzet Taşcı, yaptığı açıklamada, itfaiye ekiplerinin olaya zamanındamüdahale ettiğini ve bitişik nizam olduğu halde komşu eve sıçramadanyangının önlendiğini gördüğünü dile getirdi. Taşcı, "Başarılı biritfaiye teşkilatımız var. Yangın esnasında tabii insanların böylesinetepkileri olabiliyor. Bunları olağan karşılıyoruz. Ama biraz sağduyulu düşünüldüğünde aslında yangına gerekli müdahalelerin zamanında yapıldığı ve alevlerin söndürüldüğü görülüyor. İtfaiye araçlarının boş olduğu
yönündeki iddialar ise gerçeği yansıtmıyor. İtfaiye aracı görevini yaptıktansonra tekrar suyunu doldurur ve hangarlara dolu olarak çekilir. Kesinolarak boş olması gibi bir şey söz konusu değil. Yine teşkilatımızınekipman ve donanımı, personelimizin bilgi ve becerisi ise üstseviyededir" şeklinde konuştu.

Beyşehir Belediyesi İtfaiyeMüdürü Ercan Selvi de daha sonra yaptığı açıklamada, yangının elektrikkontağından çıktığını düşündüklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Ahşap evin tesisatları eski olup, çatı kısmı kamışla kaplı oluncaçıkan yangının söndürülmesi güçleşti. İtfaiye araçlarının su tankınınboş olduğu iddiaları ise asla doğru değil. İlk etapta itfaiye yangınısöndürebilmek için 10 ton su kullanmıştır. Yeterli gelmeyince ise tanker ve diğer araçlarımızla su takviyesi yapıldı. İtfaiye ekibimiz yangınihbar edildikten sonra da 2,5 dakika gibi kısa bir sürede olay yerineintikal ederek söndürme çalışmalarına başlamıştır." 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA