• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehirde 4 köyde tarım arazileri sular altında
14 Mart 2012 Çarşamba 21:10

Beyşehir'de 4 köyde tarım arazileri sular altında

Beyşehir'de eriyen karlar ve yağışlarla birlikte Sarıöz Çayı'nın taşması sonucu 4 köyde ekili alanlar sular altında kaldı.
 Beyşehir'de eriyen karlar ve yağışlarla birlikte Sarıöz Çayı'nın taşması sonucu 4 köyde ekili alanlar sular altında kaldı.
     Beyşehir'e bağlı Bayındır, İsaköy, Göçü ve Eylikler köylerinde yaşanan taşkında buğday ve arpa ekili alanlar sular altında kaldı.
     İsaköy'ün ilçe merkezine ulaşımını sağlayan asfalt yolun bir bölümü de sular altında kaldı. Köylüler, yolun tamamının sular altında kalıp kapanmasından endişe ediyor.
     Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı ile birlikte bölgede incelemede bulunan Kaymakam Muzaffer Başıbüyük, konuyla ilgili Konya DSİ Bölge Müdürlüğü ile görüşeceklerini belirterek, ''Bu, bildiğiniz gibi DSİ'nin konusu, onlar nasıl bir tedbir alabilirse alacak. Ne kadar ekili alan sular altında, bu konuda şu ana kadar bize intikal eden bir bilgi de şikayet de yok. Yerleşim birimini ise tehdit söz konusu değil. Beyşehir'de Soğla bölgesinde kıyı kenar çizgisine vatandaşlarımız ahır yapmış. Bunların dışında yerleşimi tehdit edecek bir durum söz konusu değil'' dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA