• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehirde 3 gölete 150 bin yavru sazan bırakıldı
18 Eylül 2015 Cuma 11:52

Beyşehir'de 3 gölete 150 bin yavru sazan bırakıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından profesyonel ve amatör balıkçılığı desteklemek amacıyla Beyşehir'deki üç gölete toplam 150 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile kurduğu Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı eliyle üreticiye destek vermeye devam ediyor. Çiftçi eğitimleri ve organik üretim desteklerinin yanı sıra hayvancılığın gelişimine de önem veren Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda balık üretimine katkı sağlıyor.

Bu kapsamda, profesyonel ve amatör balıkçılığı desteklemek amacıyla geliştirilen proje kapsamında, Büyükşehir Belediyesi tarafından Beyşehir ilçesi sınırlarında bulunan Yenidoğan, Karaali ve Gökçekuyu göletlerine 150 bin adet yavru sazan balığı bırakıldı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Raşit Turan, Meclis üyeleri, sulama kooperatifi yöneticileri ve muhtarların katılımıyla gerçekleştirilen programda, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü’nden temin edilen 150 bin yavru sazan balığı göletlere bırakıldı.

Göletlerdeki balık neslinin azalması ve mevcut balık popülasyonunun değişikliğe uğraması sonucu başlatılan çalışmanın başarıya ulaşması için bırakılan yavruların avlanmaması, av yasağının kalktığı dönemde bilinçli avlanma yapılması istendi.

Bırakılan yavru balıkların 2-3 yıl içerisinde avlanabilir duruma geleceği ve en az bir kez üremelerine izin verileceği bildirildi. Açıklamada 150 bin balığın 3 yıl içinde 450 ton ağırlığa ulaşacağı belirtilirken, 3 göletle 4 milyon 500 bin liralık sazan balığı kapasitesine ulaşılacağı kaydedildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA