• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir uluslararası göl festivali iptal edildi
05 Ağustos 2014 Salı 14:02

Beyşehir uluslararası göl festivali iptal edildi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde her yıl geleneksel olarak yapılan Uluslararası Göl Festivali, bu yıl İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılar ve bölgede yaşanan insanlık dramı üzerine iptal edildi.
 Konya’nın Beyşehir ilçesinde her yıl geleneksel olarak yapılan Uluslararası Göl Festivali, bu yıl İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırılar ve bölgede yaşanan insanlık dramı üzerine iptal edildi. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, bu yıl 11’incisinin düzenlenmesi planlanan Beyşehir Uluslararası Göl Festivali’nin yapılmayacağını belirtti. 
Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir kamuoyunda merakla beklenen festivalin yapılıp yapılmayacağı konusuna açıklık getirdi. Beyşehir’de son günlerde en çok konuşulan gündem maddelerinden birisi olan festival konusu hakkında bilgilendirmede bulunan Özaltun, Beyşehir Belediyesi olarak bu yıl festival yapmayı planladıklarını, hatta tarihini bile belirlediklerini vurgularken, 20-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirmeyi hedefledikleri organizasyonu yapmaktan bu yıl Gazze’de yaşanan süreçten dolayı vazgeçtiklerini söyledi. Festivali bu yıl daha farklı bir konseptte yapmayı planladıklarını, ancak organizasyonu yaşanan süreç nedeniyle iptal etmek durumunda kaldıklarını kaydeden Özaltun, “Bu konsept içerisinde Türk yıldızlarının uçuşundan tutun da, helikopterle Beyşehir Gölü’ne ay yıldızlı Türk bayrağımızı İstiklal Marşı okuyarak indirmeyi planlamıştık. Düşüncemiz buydu. Fakat her şey istediğiniz gibi gitmeyebiliyor. Üzülerek bunu söylemek istiyorum; Beyşehir’de biz bu yıl festival yapmayacağız. Sebebine gelecek olursak, şu anda Türkiye dışındaki bütün Müslüman ülkelerinde kan ve gözyaşı var. Müslüman toplumu ve Türkler üzerine oynanan oyunlar, zulümler var. Gazze’de 7 aylık çocuklar ölürken, bizim Beyşehir’de festival yapmamız bana göre, uygun olmayacağına düşündük. Bunu, meclis üyesi arkadaşlarımızla da paylaştık. Meclis toplantımızda bu konuyu konuştuk ve hep beraber değerlendirdik. Onlar da bize destek verdiler, Allah razı olsun. Onlar da yapılan bu zulümlere hep beraber karşı çıktıklarını ifade ettiler. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum. Gazze’de yaşanan insanlık dramının, dünyada tüm Müslümanlara uygulanan zulüm ve oyunların artık bitmesini diliyorum” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA