• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir turizme açılıyor
28 Haziran 2014 Cumartesi 17:22

Beyşehir turizme açılıyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunan adalar turizme açılıyor.

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’ndeki 33 adanın Beyşehir Belediyesi bünyesine dahil edilmesi planlanan 100 yolcu kapasiteli gezinti teknesi ile tanıtılacağı bildirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada, yıllardır turizme kazandırılmayı bekleyen Beyşehir Gölü bünyesinde yer alan adaların daha iyi tanıtılabilmesi için 100 yolcu kapasiteli bir gezinti teknesinin alımını planladıklarını söyledi.

Beyşehir Gölü içerisinde değişik büyüklüklerde 33 adanın olduğunu vurgulayan Özaltun, bu güzelliklerin ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlere daha iyi tanıtılmasını istediklerini söyledi. Bunun için bir çalışma başlattıklarını anlatan Özaltun, Beyşehir Belediyesi'ne 100 yolcu kapasitesine sahip bir gezinti teknesi alımının gündeme geldiğini vurgulayarak, "Bu teknemiz sabahtan ilçe merkezinden çıkıp akşam saatlerine kadar göl içerisindeki uzak mesafeli adalara da dahil turlar düzenleyecek. Amacımız; ilçemize gelen yerli ve yabancı misafirlerimize Beyşehir Gölü'nün keşfedilmemiş güzelliklerini ve bu adaları daha iyi tanıtabilmek. Beyşehir olarak ilçemize gelen misafirlerimizin sadece tarihi Eşrefoğlu Camisi'ni ziyaret edip bölgemizden ayrılmasını istemiyoruz. İlçemize günü birlik gelip giden yerli ve yabancı misafirlerimizi en az bir veya daha uzun süreli olarak ilçemizde konaklamasını arzu ediyoruz. Sloganımız şu; Beyşehir, İç Anadolu'nun incisi, inşallah Konya Büyükşehir Belediyemizle birlikte bölgemizi İç Anadolu Bölgesi'nin daha da parlayan bir incisi haline getirmek istiyoruz" ifadesini kullandı.

Başkan Özaltun, Beyşehir Gölü'nün çevresindeki yerleşim yerlerinden göle karışan evsel kanalizasyon atıklarından da yakın tarihte tamamen kurtulacağını sözlerine ekledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA