• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir OSB’de fidan dikimi
02 Nisan 2016 Cumartesi 11:40

Beyşehir OSB’de fidan dikimi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Organize Sanayi Bölgesine (OSB) 5 bin sedir fidanı dikildi.

Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü ile Beyşehir OSB Müdürlüğü tarafından düzenlenen fidan dikme etkinliği kapsamında toprakla buluşturulan fidanlar, yakın gelecekte bölgeyi yeşil bir dokuya kavuşturacak.
Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük yaptığı konuşmada, Beyşehir OSB’nin son yıllarda ciddi bir atılım gerçekleştirdiğini belirterek, bölgede yoğun bir şekilde fabrika yapımlarının olduğunu söyledi. Bölgenin üretime açılmasının ardından yeşillendirilip güzelleştirilmesinin de gerektiğine vurgu yapan Başıbüyük, “Bu yılki ağaç dikim çalışmasını bu nedenle burada gerçekleştiriyoruz. İnşallah buralar doğa olarak güzel yerler. Ama, bu çalışmayla daha da güzelleşecek”dedi.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, Beyşehir’in Konya’nın yeşil doku yönünden en zengin ilçelerinden birisi olduğuna vurgu yaparken, yörede ormanı ve yeşili olmayan bölgelerin de bulunduğunu belirtti. Başkan Özaltun, özellikle Beyşehir OSB çevresindeki kıraç alanların ağaçlandırılması için düzenlenen bu etkinlik çerçevesinde kurumlar olarak hep birlikte harekete geçtiklerini anlattı.
Beyşehir Orman İşletme Müdürü Metin Sezen ise, kurum olarak çevreye ve çocuklara iyi birer anı bırakabilmek için bu tür faaliyetleri gerçekleştirdiklerini ifade ederek, zaman içerisinde bölgede iyi bir yeşil doku ve görüntü elde etmeyi düşündüklerini dile getirdi.
Konuşmaların ardından sedir fidanları toprakla buluşturularak ilk suları verildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA