• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir, Konya ve Türkiye turizmine damga vuracak
08 Temmuz 2013 Pazartesi 10:15

Beyşehir, Konya ve Türkiye turizmine damga vuracak

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Beyşehiri, Konya ve Türkiye turizminde önemli bir nokta haline getirmek için çalıştıklarını söyledi. Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı ise Beyşehirin ...

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Beyşehir’i, Konya ve Türkiye turizminde önemli bir nokta haline getirmek için çalıştıklarını söyledi. Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı ise Beyşehir’in Dünya mirası olduğunu söyleyerek, 5 yıl içerisinde 5 milyon turisti bölgeye çekmeyi planladıklarını ifade etti.
Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Derebucak Kaymakamı Oktay Ateş, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı Konya’dan giden bir grup gazeteci ile birlikte Eşrefoğlu Camisi ve Külliyesini gezdi.

Burada açıklama yapan Vali Doğan, “Beyşehir Gölü’nün birçok amaç için kullanılması mümkün. Bunlardan bir tanesi sporla ilgili. Geçtiğimiz yıl Mevlana Kalkınma Ajansı’na (MEVKA) sunmak üzere Beyşehir Kaymakamlığı’mızın hazırlamış olduğu bir proje vardı. O proje ile temel su sporları malzemeleri satın almıştık. Bu yıl onun ilk uygulamasını Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Beyşehir Belediyesi ve Kaymakamlığın destekleriyle, Su Sporları Federasyonu’nun da yardımlarıyla gerçekleştirmiş olduk. Beyşehir Gölü’nü su sporlarına açarak ilk adım atılmış oldu. Ama bizim nihai hedefimiz, Beyşehir’i tam bir turizm merkezi haline dönüştürebilmektir. Bu çerçevede Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği içerisinde bir dizi faaliyet gösteriliyor. İçinde bulunduğumuz bu eşsiz eser, yani Eşrefoğlu Camisi UNESCO’nun Geçici Kültür Mirası listesine girmiş oldu. Bunun asıl listeye yerleşmesi için bir takım çalışmalar yapılması gerekiyor ve bir alan yönetimi oluşturuldu. Bu alan yönetiminin çalışacağı mekânın hazırlanması ve tarihi yapıların onarılması ile ilgili hem kaymakamlığımız, hem Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüz, hem de Beyşehir Belediyemiz işbirliği içerisinde çalışıyorlar. MEVKA da yine mali destek programı çerçevesinde destekliyor” dedi.

“BEYŞEHİR, KONYA VE TÜRKİYE TURİZMİNDE ÖNEMLİ BİR NOKTA HALİNE GELECEK”
Vali Doğan, Beyşehir’de 1995 yılında yapılmaya başlanan ve bugüne kadar tamamlanamayan bir Emniyet Müdürlüğü binası olduğunu hatırlatarak, “Bu bina bizim buradaki turizm hedeflerimiz ile uyuşmuyor. Yani bu binanın mutlaka bir şekilde bizim hedeflerimize uyuşur hale dönüştürülmesi gerekiyordu. Geçtiğimiz günlerde gerek bölge milletvekillerimizin girişimiyle, gerekse valilerimizin girişimi ile İçişleri Bakanlığı bu binanın yıkımı için sözlü onay verdiler. Bu önemli bir gelişme. O binayı oradan yıkacağız, yeniden Beyşehir’e uygun göreceğimiz bir başka alanda hizmetin ihtiyaçları nedeniyle yapmış olacağız. Bölgede şunu yapmaya çalışıyoruz; Beyşehir’i hem Konya turizmi bakımından çok önemli bir destinasyon, hem de Türkiye turizmi açısından çok önemli bir hedef nokta haline getirmeye çalışıyoruz. Türkiye’de özellikle yüksek hızlı trenler ile başlayan turizm noktalarının birbirine yakınlaştırılması projesi çerçevesinde Beyşehir de önemli bir turizm merkezi olarak karşımıza çıkıyor. Buradaki her türlü bize ait kültürel değeri ve tabiat değerini bütün dünya insanının ortak çıkarlarına kullanmak için biz de elden geldiği kadar gayret sarf ediyor olacağız. Konya’da hep şöyle söylüyoruz; Bugün Konya’da 2 milyonu aşkın bir turizm hareketi var yıllık. Bunu 2023 yılında 10 milyona çıkaracağız gibi bir iddiamız var ve bunun 2,5 milyonunun da yabancı turistlerden oluşması gerektiğini işaret ediyoruz. Bütün bu projeksiyonun çok önemli bir ayağı da Beyşehir’dir. Beyşehir Konya’daki turizm sorumluğunun önemli bir bölümünü taşıyacak olan ilçedir. Bu bakımdan buradaki turizm altyapısının gelişimi açısından Beyşehir Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz, kültür müdürlüğümüz, kalkınma ajansımız, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, buna ek olarak Ulaştırma Bakanlığımız, Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ortak çalışarak Beyşehir’i hakikaten hak ettiği noktaya taşıyacağız inşallah. Bunun ilk adımıdır bugünkü yapılan çalışmalar. Önümüzdeki günlerde bu çalışmalar artarak devam edecektir” şeklinde konuştu.

‘BEYŞEHİR’DE SİNEMA FİLMLERİ ÇEKİLECEK’
Beyşehir’in senarist ve sinema yapımcıları tarafından çok özel bulunduğunu ifade eden Doğan, ‘‘Bu bölgenin sinema sektörü açısından değerli bir yönü olduğunu biliyoruz. Çeşitli sinema yapımcılarına, özellikle tarihi alanlarda yabancı film yapmak isteyen senaristlere ve yapımcılara tanıtıyoruz. Geçtiğimiz zaman dilimi içerisinde çeşitli senaristler buraya geldiler. Burayı ziyaret ettiler. Beyşehir’in bir film platosu olmak için son derece özel şartlar taşıdığını da kendileri söylediler. İlerleyen zamanda bu bölgede ünlü oyuncularla çeşitli filmler çekilebilir. Bu komplike içerisinde yürütülmesi gerekiyor. Bizde bu konuda gayretlerimizi gösteriyoruz’’ dedi.

‘BEYŞEHİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ’
İç Anadolu’da en büyük festival durumuna gelen Beyşehir Göl Festivalinin yoğun katılımla gerçekleştiğini ifade eden Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, ‘‘Bu yıl Beyşehir Göl Festivalinin 10.sunu gerçekleştiriyoruz. Artık İç Anadolu Bölgesinde en büyük festival durumuna gelen ve marka olan Festivalimiz içerisinde at yarışları, güreş organizasyonu, su sporları gibi birçok etkinliği de gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Valimizin desteğiyle su sporlarına kano ve kürek yarışlarını da ilave ederek daha profesyonel bir konuma getirdik. Önümüzdeki yıllarda yelkenliler ve farklı su sporu branşları da ilave ederek, federasyonun da desteğiyle çok daha iyi bir tanıtım yapacağımızı düşünüyorum. Festivalimize birçok yerden yoğun şekilde katılım sağlanıyor. Buda Beyşehir’in tanıtımına çok fayda sağlıyor. Beyşehir’i tarihinde en iyi anlayan ve değerlendiren, bire bir ilgilenen Konya Valisi Aydın Nezih Doğan’dır. Göreve geldiği günden bu yana çok önemli işler icra ettik. Kaymakamımızla da uyum içerisinde Beyşehir’in daha iyi noktalara gelmesi için çaba sarf ediyoruz’’ dedi .

‘İZCİLİK KAMP ALANINI, KAMP BÖLGESİ YAPACAĞIZ’
Beyşehir spor merkezi, kamp merkezi olması konusunda Dünya’da ki en iyi yerlerinden birisidir diyen Taşçı, ‘‘Bunu Gençlik ve Spor Bakanlığımız keşfetti. Beyşehir İzcilik kampının olduğu alanı kamp bölgesi yapma konusunda bir karar oluştu. Oraya 400 tane milli sporcunun aynı anda kamp yapabileceği bir tesis yapılacak. Bizim önümüzdeki en büyük engel milli parkların, Uzun devreli gelişim planı içerisinde bulunan engelleyici hükümler. Bu kısıtlayıcı hükümlerin kaldırılması konusunda Başbakanımızın, Orman ve Su İşleri Bakanımızın, Bölge Müdürlerimizin, Valimizin yoğun bir çabası var. Bu konulardaki çalışmaları tamamlayabilirsek daha güzel projeler yapacağımıza inanıyorum. Beyşehir Konya’nın bir parçasıdır. Biz Beyşehir’i hiçbir zaman ayrı bir merkez olarak düşünmedik. Bu konuda çok güzel bir hava oluştu. İnşallah bu çalışmalar nihai sonuç verecek diye ümit ediyorum’’ ifade etti.

 ‘ÖNCELİKLİ HEDEF, KONYALILARI TANIŞTIRMAK’
Öncelikle Konyalıların Beyşehir’i tanıması gerektiğini de vurgulayan Taşcı, ‘‘Biz öncelikle Konya ile Beyşehir’i tanıştırmayı arzu ediyoruz. Maalesef uzun yıllardır Konya Beyşehir’i unutmuş. Genç nesil tanımıyor. Bizim ilk etapta hedefimiz Konya’da yaşayan ve çevresiyle 2 milyonu bulan insanı Beyşehir’e çekmektir. Bunda da yaptığımız organizasyonlarla hedefimize yaklaşıyoruz. 4 yıl önce Eşrefoğlu Camii’ne gelen ziyaretçi sayısı 25-30 bin civarını geçmezken, bugün 300 bini geçen bir ziyaretçi sayısını yakaladık. Hedefimiz Konya’ya gelen bütün yabancı misafirleri Beyşehir’e çekmektir. 5 yıl içerisinde buraya 5 milyon turisti çekmeyi planlıyoruz. Konya-Beyşehir- Antalya yolunun tamamlanması da bölgemize çok büyük hareketlilik getirecek. Bu konuda hep birlikte çalışıyoruz. 2015 yılında bu yolun tamamlanacağını düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı.
‘UNESCO KESİN LİSTESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’
Eşrefoğlu cami UNESCO çalışmalarını anlatan Taşcı, ‘‘Eşrefoğlu Camii UNESCO çalışmamız devam ediyor. Bunu bölgemiz için çok önemli görüyorum. Şu an alan yönetimi ve diğer danışma kurulları oluşturuldu. Geçtiğimiz günlerde Bursa’ya ve Edirne Selimiye Camisine bir inceleme gezisi yapıldı. Alan raporu hazırlanmaya başlandı. Eşrefoğlu Caminin 5-10 yıl arasındaki bir süreçte UNESCO kesin listesine gireceğini ümit ediyorum’’ şeklinde konuştu. SAMİ GEDİZ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA