• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir Karaburun Plajı hizmete girdi
01 Temmuz 2011 Cuma 11:50

Beyşehir Karaburun Plajı hizmete girdi

Konya'nın Beyşehir Gölü kıyısındaki Karaburun Plajı'nın tesettürlü hanımlar için ayrılan sahası da hizmete girdi.

Konya'nın Beyşehir Gölü kıyısındaki Karaburun Plajı'nın tesettürlü hanımlar için ayrılan sahası da hizmete girdi.

Denizden yaklaşık bin 100 metre yüksekliğinde bir rakıma sahip olan Türkiye'nin en büyük doğal tatlı su gölünün kıyılarında işletmeye yeni açılan Karaburun Plajı'nı Beyşehir Kaymakamı Cumali Atilla, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı ile birlikte gezerek incelemelerde bulundu.
Beyşehir Gölü'nün Üstünler mevkiindeki Karaburun Plajı'nın açılışı için bir program yapmayı düşündüklerini ancak bu konuda henüz bir tarih veremeyeceklerini belirten İşletme Müdürü Ali Fidan, "Konya Valimizi de davet ettik, eğer kabul ederlerse onun verdiği tarihe göre bir açılış programı yapmayı düşünüyoruz. Açılışa Asena Hanım'ı da davet etmeyi düşünüyoruz. Survivor'un devamı olacak burada" dedi.

Tesettür bölümünün bayanlara özel olması nedeniyle özel şeritler çektiklerini ve özel güvenlik görevlilerinin de bu bölüme erkekleri yaklaştırmadığını ifade eden Fidan, "Bayanlarımız göle girmekten ziyade daha çok kum banyosu yapmak için burayı tercih ediyor. Dolayısıyla bu bölümün yakınlarına erkekleri yaklaştırmıyoruz" diye konuştu.

Plajla ilgili haberlerin ardından Konya'dan gelenlerin çoğaldığını ifade eden Fidan, "Tesettür plajımıza ayrıca ilgi gösteriyorlar. Plajın içerisinde tesettürlü hanımlar için hasırlarla paravan yaparak çevirdik. Son fırtınadan dolayı biraz zarar gördü ama gösterilen ilgi bizleri hayli sevindirdi. Çünkü Pazar günü bir tane bile boş yerimiz kalmadı. Biz iddia ediyoruz, Konya'yı Antalya'ya, Alanya'ya göndermeyeceğiz. Bütün düşüncemiz bu. Burayı 29 yıllığına kiraladığımızda bu gördüğünüz tesis kadar yatırım
yapmayı düşünüyoruz. Şu anda plajımızda Çin'den getirdiğimiz çarpışan otolar, kanolar da var. Bu arada yelkencileri de buraya çağırıyoruz. Alaçatı'da yelken yapacaklarına Beyşehir Gölü'nü görsünler bakalım, ayrılabiliyorlar mı? Nasıl ki, Çoruh'ta rafting sonradan çıktı, şimdi oradan ayrılmıyor insanlar. Biz de Beyşehir'e çekeceğiz insanları" şeklinde konuştu.

"TESETTÜR SAHASI MUTAASSIP AİLELER İÇİN GÜZEL DÜŞÜNÜLMÜŞ"
Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı da, çevresi muazzam bir orman örtüsüyle kaplı Karaburun plajının Beyşehir'de geçmişte de tatilcilerin özellikle hafta sonlarını geçirdiği bir dinlenme ve yüzme alanı olduğunu belirterek, "Şimdi tertemiz, pırıl pırıl bir işletme oldu. Bundan sonra başta Konyalılar olmak üzere tüm bölge halkının hafta sonlarını burada geçireceğini düşünüyorum. Ve bekliyoruz bu güzellikleri yaşasınlar, görsünler. Buraya herkesi davet ediyorum. Ayrıca tesettürlü olması da ayrı bir
güzellik. Tabii mutaassıp aileler için arkadaşımız çok güzel düşünmüş. Hanım kardeşlerimizin ayrıca girebilecekleri yer ayarlaması çok güzel olmuş. Ben buranın çok ilgi göreceğini tahmin ediyorum" dedi.

Kaymakam Cumali Atilla ise, Beyşehir'in tarihi, kültürü, doğası ve gölüyle harika bir yer olduğunu ifade ederek, "Ben buraya gelirken tek tercih yaptığım için de hiçbir zaman pişman olmadım. Yine söylüyorum çok harika bir yer. Tatilcilere tabii ki Beyşehir'i öneriyorum, en azından nem yok burada. Güzel bir doğası var. Denizde olan kumsal bizim burada da var. Hem de Türkiye'nin en uzun plajına sahip şu anda 2 kilometrelik uzunluğunda plajımız var. Vatandaş nemden bunalacağına buraya gelsin, burada yayla
turizmi, göl, kum her şey var. Biz Beyşehir'in doğasıyla, kültürüyle, tarihi değerleriyle çok iyi bir tatil beldesi olduğunu iddia ediyoruz. İnşallah bundan sonra da turizm kenti olur diye de ümit ediyoruz" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA