• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir Gölü’nde yavru balık operasyonu
27 Temmuz 2017 Perşembe 10:41

Beyşehir Gölü’nde yavru balık operasyonu

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, gölden boy limitine uygun olarak avlanmadığı belirlenen yavru tatlı su levreklere el konuldu.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, gölden boy limitine uygun olarak avlanmadığı belirlenen yavru tatlı su levreklere el konuldu.

Edinilen bilgiye göre, Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı su ürünleri kontrol ekipleri, bir kamyonette avlanması, nakli ve satışı yasak olan boy limitlerine uygun olmayan yavru tatlı su levreği sevkıyatının yapıldığı yönünde ihbar üzerine çalışma başlattı. Su Ürünleri Koruma Kontrol Birimi görevlileri ile Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, balık sevki yaptığı ihbar edilen şüpheli aracın geçiş güzergahında beklemeye başladı. Bekleme noktasına yaklaşan kamyonet, ekipler tarafından otogar yakınlarında durdurulurken araçta arama gerçekleştirildi. Yapılan kontrol ve incelemeler neticesinde araç içerisinde 50 kasa dolusu yaklaşık 300 kilo, avlanma evresine gelmediği için avlanması, satışı ve nakli yasak olan tatlı su levreği balığının bulunduğu tespit edildi. Balıklara İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerince el konulurken, sürücü R.P.'ye ilgili mevzuat gereği bin 155 lira idari para cezası uygulandı.

Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Kaya, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "15 Haziran'da Beyşehir Gölü'nde su ürünleri avlanma yasağının sona ermesinin ardından yasak olan avcılık yöntemleriyle avlananlar ile boy limitine uygun olmayan su ürünü avını gerçekleştiren, satış ve naklini yapanlara yönelik olarak denetim ve kontroller bundan böyle de aralıksız olarak ve kararlı bir şekilde devam ettirilecek. Vatandaşlarımızdan da balık neslinin devamı ve torunlarımıza da bu su ürünlerini yok olmadan bırakabilmek adına boy limitlerine uygun avlanmayan balıkları tüketmemelerini ve bu şekilde avcılık ve satış yapanları gördüklerinde ilgili kurumlara bildirmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA