• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir Gölünde su seviyesi yükseldi
24 Nisan 2011 Pazar 14:29

Beyşehir Gölü'nde su seviyesi yükseldi

Konya'nın Beyşehir ilçesindeki Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nde, bölgedeki yağışların artmasıyla birlikte su seviyesinin yükseldiği bildirildi.
     Konya'nın Beyşehir ilçesindeki Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nde, bölgedeki yağışların artmasıyla birlikte su seviyesinin yükseldiği bildirildi.
     Beyşehir Göl, Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuraklık ve su seviyesiyle ilgili sorunların baş gösterdiği Beyşehir Gölü'nde, bu yıl suların en yüksek noktaya ulaştığını söyledi.
     Gölde su doluluk oranının artmasıyla birlikte, göl üzerinde eskisi gibi dalgalanmaların görülmeye başladığını belirten Tan, bu durumun göldeki kirliliğin azalmasına neden olabileceğini de ifade etti.
     Beyşehir Gölü'nün su seviyesinin yükselmesinde, yağışlı periyota girilmesinin ve Gembos Derivasyonu'ndan gelen takviye suların etkili olduğunu dile getiren Tan, ''İlçemizin içme suyu ihtiyacını da karşılayan gölümüzde yaşanan bu gelişme, içme suyumuzun kalitesine de olumlu yönde yansıyor'' dedi.
     Dağlardaki karların erimesi ve yağışların devam etmesi halinde göldeki su seviyesinin daha da yükselebileceğini vurgulayan Tan, DSİ Genel Müdürlüğünün son yıllarda değişen politikalarının da Beyşehir Gölü gibi doğal su kaynaklarının korunmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında önemli payı olduğunu söyledi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA