• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir Gölünde avlanmaya paydos
15 Mart 2013 Cuma 16:28

Beyşehir Gölü'nde avlanmaya paydos

Konyanın Beyşehir ilçesinde balıkçılar, Beyşehir Gölünde 3 ay süreyle avlanmaya ara veriyor.
Konya’nın Beyşehir ilçesinde balıkçılar, Beyşehir Gölü’nde 3 ay süreyle avlanmaya ara veriyor.
Üç ay süreyle uygulanacak su ürünleri avlanma yasağı bugünden itibaren başladı. 15 Haziran’a kadar sürecek uygulama çerçevesinde Beyşehir Gölü’nde sazan ve sudak avı da yapılamayacak.
Beyşehir Gölü su ürünlerinin korunması amacıyla 1380 sayılı su ürünleri kanununa ilişkin yönetmelik gereğince, yasağın başladığı 15 Mart tarihinden itibaren göle hiçbir surette balıkçı teknesi açılamayacak. Mahallinde bulunan tüm balıkçı tekneleri kendi limanlarında toplu olarak karaya çekilecek. Yasal süresince teknelerde, göl kenarında ve adalarda ağ ve benzeri gibi her türlü istihsal malzemesi yasak kapsamına alınırken, bulunduğu takdirde görevlilerce el konularak yasal işlem başlatılacak. Balık satış yerleri ve fabrikalar ise yasağın başlamasından itibaren 24 saat içerisinde ellerindeki balık miktarını stok tespiti için bağlı oldukları İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine bildirecek. Tespiti yapılan su ürünleri, ilçe müdürlüğünden menşei belgesi alınmadan nakil edilemeyecek, satışa sunulamayacak. Avlanırken, nakledilirken veya piyasada satış yapılırken yakalanan su ürünlerine el konularak, satışı maliyece yapılacak ve kanuni işlemleri İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülecek.
Öte yandan, balıkçılık dışı Beyşehir Gölü’nde bulunan tarımsal faaliyet yürütülen adalara ulaşım için kullanılan teknelerin seyahati Kaymakamlıkların iznine tabi olacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA