• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir Gölü yatırım programında
16 Temmuz 2009 Perşembe 13:03

Beyşehir Gölü yatırım programında

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından, içme suyu kaynağı olarak Beyşehir Gölünün korunması ve özel hüküm belirlenmesi projesinin 2009-2010 yılı yatırım programına alındığını bildirdi.
Beyşehir Göl, Çevre ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Sami Tan, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından, içme suyu kaynağı olarak ‘Beyşehir Gölü’nün korunması ve özel hüküm belirlenmesi’ projesinin 2009-2010 yılı yatırım programına alındığını bildirdi.
Konuyla ilgili olarak Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından derneğe gelen yazı hakkında bilgi veren Tan, Beyşehir Gölü sevdalılarının kurmuş olduğu derneğin yapmış olduğu mücadelelerin meyvesini almaya başladığını söyledi.
 
Dernek Başkanı Tan, sivil toplum kuruluşu olarak tüm resmi makamlar ile Beyşehir’deki kuruluşlardan talepleri konusunda olumlu neticeler almakta olduklarını kaydetti.
DSİ Genel Müdürlüğü’nün Beyşehir Gölü’nden su alma politikasının değiştirilmiş olduğuna vurgu yapan Tan, “Gölümüzün tüm resmi kurumlar tarafından korunacağı ile ilgili söz alınmıştır. Çevre ve Orman Bakanlığı, Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü’nün derneğimize göndermiş olduğu yazıda, Beyşehir Gölü’nün korunması, kullanımının uzun vadeli olabilmesi ve göle zarar vermeksizin yararlanılması için özel hükümlerin belirlenmesi amacıyla hazırlanacak ‘İçme ve Kullanma Suyu Kaynağı Olarak Beyşehir Gölü’nün Korunması ve Özel Hüküm Belirlenmesi’ projesinin 2009-2010 yılı yatırım programına alındığı bildirilmiştir” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA