• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir gölü sulama barajı değildir
18 Ocak 2010 Pazartesi 19:01

Beyşehir gölü sulama barajı değildir

Beyşehir Göl, Çevre, Doğa Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, ''Beyşehir Gölü sulama barajı değildir'' dedi.
Beyşehir Göl, Çevre, Doğa Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, ''Beyşehir Gölü sulama barajı değildir'' dedi.
     Tan, yaptığı yazılı açıklamada, Çumra Ziraat Odası Başkanı Süleyman Akbaş'ın, 18 ziraat odası başkanı ile birlikte Türkiye Ziraat Odası Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar?ı ziyaret edip, Beyşehir Gölü su kotunun yükseltilmesi kararının Konya Ovası'nın susuz kalması anlamına geleceğine ilişkin söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.
     Akbaş'ın, Beyşehir Gölü?nde su kotunun yükselmesiyle ortaya çıkan milyonlarca metreküp suyun buharlaştığı, buharlaşan suyla, Konya, Seydişehir ve Bozkır gibi bölgelerin kullanacağı suyun kayıp olduğu yönünde ifadelerinin olduğunu belirten Tan, şunları kaydetti:
     ''Bu suyun buharlaşmasını beklemektense ovalarda kullanılması gerektiği ifade ediliyor. Beyşehir Gölü'nün bir sulama barajı olmadığını hatırlatırım. Gölün buharlaşması, su seviyesinin yüksek olduğu zamanda değil, düşük olduğu zamanlarda daha yoğun olarak gerçekleşmektedir. Su seviyesinin düşmesiyle gölün buharlaşması daha fazla olur, su seviyesi daha düşük iken güneş ışınları göl tabanına ulaşıp gölün otlanmasına neden olmaktadır.
     Sayın Akbaş, Çumra'da daha fazla sulu tarım yapılmasını düşünürken, gölden geçimini sağlayan balıkçılarımızın göl otlandığı ve avlanma yapılamadığı için geçim sıkıntısı çektiğini bilmiyor? Gölün çekilmesi ile çevresinde oluşan bataklığın ve sivrisineklerin yerleşim birimlerini rahatsız ettiğini biliyor mu?''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA