• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir Gölü kıyısındaki korkuluklar kaldırılyor
24 Ekim 2017 Salı 11:47

Beyşehir Gölü kıyısındaki korkuluklar kaldırılyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü kıyısındaki demir korkuluklar başlatılan girişim üzerine bulunduğu yerlerden sökülerek kaldırılıyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü kıyısındaki demir korkuluklar başlatılan girişim üzerine bulunduğu yerlerden sökülerek kaldırılıyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada, DSİ 4.Bölge Müdürlüğü tarafından Beyşehir Gölü kıyılarında yürütülen tahkimat çalışmaları kapsamında güvenlik nedeniyle yerleştirilen demir korkulukların kamuoyundan gelen yoğun tepkiler üzerine kaldırılmaya başlandığını belirtti. Başkan Özaltun, demir korkulukların sahil şeridinden üç ay içerisinde kaldırılacağına yönelik sözlerini de hatırlatırken, bu sözü yerine getirdiklerini ifade etti. Özaltun, ilçe merkezinde sahili çepe çevre saran demir korkulukların DSİ 4. Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen çalışmalarla yerinden sökülerek kaldırılmaya başlandığını vurgulayarak, "Kaldırılan korkuluklar, Beyşehir'de ihtiyaç duyulan DSİ taşkın koruma, okul, cami ve park çalışmalarında değerlendirilecektir. Bunun da bilinmesini istiyorum. Bu konuyu titizlikle takip eden Konya milletvekilimiz Sayın Mehmet Babaoğlu'na da teşekkür ediyorum" dedi.

Beyşehir'de, sahil şeridine konulan demir korkuluklar gölün görüntüsüne engel teşkil ettiği yönünde kamuoyundan yoğun eleştiriler almıştı. Özellikle, yılın her mevsimi fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı olan Beyşehir'de, benzer eleştiriler fotoğraf severlerden de gelmişti. Fotoğraf severler, sosyal medya üzerinden yaptıkları eleştirilerde, Türkiye'nin hiçbir sahilinde benzer demir korkulukların bulunmadığına dikkat çekerek, kaldırılmaları gerektiğini savunmuştu. Demir korkulukların kaldırılmasını isteyen bir başka kesim olan gölden geçimini sağlayan balıkçılar ise demir korkulukların göl kıyısındaki teknelerine ulaşmalarında sıkıntı yarattığını ileri sürmüştü.

Demir korkulukların başlatılan çalışmalarla sahilden kaldırılmaya başlanması vatandaşlar arasında memnuniyetle karşılandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA