• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir Gölü kıyılarında iyileştirme süreci
02 Şubat 2016 Salı 11:08

Beyşehir Gölü kıyılarında iyileştirme süreci

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Gölü kıyılarında başlatılan iyileştirme sürecinin devam edeceğini belirtti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Beyşehir Gölü kıyılarındaki sazlıkların kesimi için tahsis edilerek ilçemize gönderilen sulak alan taşıtının Beyşehir Belediyesi ile Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü arasında ortak kullanım devir protokolü imzalandı.
Beyşehir Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Konya Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’la birlikte ortak kullanım protokolüne imza attı.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, imzaların atılmasının ardından yaptığı açıklamada, tüm güzellikleri bünyesinde barındıran doğal yapısıyla ön plana çıkan Beyşehir’in “İç Anadolu’nun denizi” diye de adlandırılan Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’ne sahip olduğunu hatırlattı. Beyşehir Gölü kıyılarında son yıllarda yaşanan ve giderek artan sazlanma sürecinin zamanla sahildeki doğal güzelliği yok etmeye başladığını vurgulayan Özaltun, Beyşehir Gölü kıyılarını tekrar eski temiz, güzel ve berrak günlerine kavuşturmak için İlçe Belediyesi olarak yaptıkları girişimler sonucunda gölle ilişkisi bulunan diğer kurumların da birtakım çalışmalar içerisine girmeye başladığını belirtti. DSİ 4. Bölge Müdürlüğü tarafından göl kıyılarında başlatılan tahkimat çalışmalarına ek olarak kıyı kesimde oluşan istenmeyen sucul bitki, ot ve saz gibi habitatın kesimine yönelik çalışmalara da Beyşehir Belediyesi olarak başladıklarını aktaran Özaltun, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün de verilen izin, çalışmalar yönelik öneri ve tavsiyelerle bu faaliyetlere önemli katkılar sunduğunu belirtti. AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu’nun da desteğiyle Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman ve beraberindeki bazı isimlerle birlikte bir süre önce Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ettiklerini hatırlatan Özaltun, ardından Genel Müdür Nurettin Taş’ın talimatıyla Beyşehir Gölü’ne saz kesme makinesi olarak adlandırılan bir sulak alan taşıtının kazandırıldığını söyledi.

"İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK"
Göl kıyılarında Belediye personeli tarafından bir süredir insan gücüyle yürütülen çalışmalara Ankara’dan gönderilen bu tatlı su taşıtının katılmasıyla faaliyetlerin daha da hız ve ivme kazandığını vurgulayan Özaltun, kıyı kesimde devam eden iyileştirme çalışmalarının önümüzdeki süreçte de devam edeceğini belirtti.
Başkan Özaltun, Beyşehir Gölü’nün kıyısındaki doğal güzelliğin yeniden ortaya çıkarılması için başlatılan çalışmalarla ilgili şunları söyledi:
“DSİ 4.Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen kıyı tahkimat çalışmaları önümüzdeki günlerde tekrar devam edecek. İnsan gücüyle belli bir yere kadar devam eden kıyıdaki temizlik çalışmaları ise yeni süreçte Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz ile ortaklaşa olarak devam edecek. Çünkü, amacımız; Konya’dan, Antalya’dan Türkiye’nin her yanından Beyşehir’e gelen insanların bu doğal güzelliklerden sürekli faydalanabilmesini sağlamaktır. Bunun için Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğümüz ile Beyşehir Gölü’ndeki saz kesim çalışmalarını yürüten sulak alan taşıtının ortaklaşa kullanımına ilişkin bir protokol imzaladık. Bu makine, gölün sazlarını kesmeye devam edecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”
Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman da, Beyşehir Gölü’nde sonradan ortaya çıkan zararlı saz ve kamışların kesilmesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından temin edilen yüzer saz kesme makinesinin sahada çalışmalarını durmadan sürdürdüğünü belirterek, “Süreçte Beyşehir Belediyesi ile ortak olarak çalışılarak Beyşehir Gölü etrafı temizlenecek. Bu konuda Belediye Başkanımızın çok ciddi ve gayretli çalışmaları oldu. Kendilerine bu anlamda teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Beyşehir Gölü o eski güzel günlerindeki durumuna gelecek. Kıyılarda o kötü görüntü teşkil eden kamışlar temizlenecek. Çalışmalarımız şu anda Belediye ile yapılan protokol çerçevesinde biraz daha güzelleşerek devam edecek” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA