• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir Gölü Havzasında çalışmalar başladı
17 Kasım 2012 Cumartesi 12:20

Beyşehir Gölü Havzası'nda çalışmalar başladı

Beyşehir Gölü Havzası'nda yaşayan insanların yaz döneminden bu yana kabusu haline gelen ve yolda yürürken ağza, buruna ve kulak gibi organlara girerek rahatsızlık veren sineklerin bölgede salgın...
Beyşehir Gölü Havzası'nda yaşayan insanların yaz döneminden bu yana kabusu haline gelen ve yolda yürürken ağza, buruna ve kulak gibi organlara girerek rahatsızlık veren sineklerin bölgede salgın haline dönüşen ''Simulium'' adlı bir sinek türü olduğu ortaya çıktı. 
Beyşehir'de vatandaşlardan gelen yoğun şikayetin ardından ilçe yöneticilerinin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunması üzerine yetkililer harekete geçti. 
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na bağlı Ankara Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü'nde görevli Uzman Entomolog Abdullah Yılmaz, sorunun yaklaşan kış mevsimine rağmen devam ettiği Beyşehir Gölü Havzası'nda inceleme çalışmaları başlattı. 
İncelemelerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, Beyşehir ile birlikte Türkiye'nin değişik alanlarında son yıllarda görülmeye başlayan bu türün böcekle mücadele çalışanlarının da gündemine oturduğunu söyledi. 
Türün, özellikle ABD, Afrika ve İspanya gibi içerisinden nehir geçen yerleşim alanlarında büyük problemler yarattığına dikkati çeken Yılmaz, ''Bu sinek yeni çıkmadı, eskiden beri var. Bütün akarsularda mevcut. Fakat, ekolojik değişimlerden dolayı, ama olumlu bir yöndeki bir değişimden söz ediyoruz. Bundan dolayı bu sineklerin populasyonu arttı'' dedi. 
Sineklerin bu tutum ve davranışlarının insanları oldukça rahatsız ettiğini dile getiren Yılmaz, bölgede ilk etapta 10 günlük bir çalışma yürüteceklerini tahmin ettiklerini dile getirdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA