• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir Göl Festivaline 3 ülke katılacak
01 Temmuz 2011 Cuma 10:25

Beyşehir Göl Festivaline 3 ülke katılacak

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bu yıl 8. düzenlenecek Uluslararası Beyşehir Göl Festivali 11 Temmuz'da başlayacak.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bu yıl 8. düzenlenecek Uluslararası Beyşehir Göl Festivali 11 Temmuz'da başlayacak. Bu yıl ilk kez uluslararası hüviyetine bürünen festivale Azerbaycan, Makedonya ve Bosna Hersek ülkelerinden gelecek temsilcilerin katılacağı bildirildi.

Festival alanında incelemelerde bulunan Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Beyşehir'in önceki yıllarda düzenlenen festivallerde çok başarılı bir sınav verdiğine dikkat çekerek, "Festivallerimiz Beyşehir'in tanıtımına fevkalade güzel bir katkı sağladı. İç Anadolu bölgesinde hiçbir yerin toplayamadığı çok büyük bir kitleyi Beyşehir, göl festivalleri ile topluyor. Geçen yıl özellikle final günü Beyşehir'de 50 bine yakın insan bir araya geldi. Konya'nın yanı sıra çevre illerden de özellikle konser programları nedeniyle festival günleri bölgemiz ilgi odağı haline geliyor. Ayrıca, konser programlarında bu yıl da çok değerli sanatçılar var. Son gece gençliğin çok yoğun talebi üzerine ünlü ses sanatçısı Emre Aydın'ı Beyşehirlilerle buluşturacağız. Aydın, şu anda yapmış olduğu televizyon programlarıyla da gerçekten ülkemizde hala kendisini en üst düzeyde gündemde tutmayı başaran bir isim. Bu da bizleri mutlu ediyor. Festivalle ilgili hazırlıklarımız tamamlandı. Alan çevresinde ise düzenlemeler konusunda ise şu anda son çalışmaları yapıyoruz. Festival alanlarına kurulacak satış çadırlarımızın da tamamı satıldı. Ayrıca, konser programlarımızın ücretsiz olduğunun altını da çizmek istiyorum. Birçok festivalde sahne alan sanatçıları izleyebilmek için belli bir ücreti ödemek gerekiyor. Ama Beyşehir göl festivalinde böyle bir şey yok, tamamen halk konseri ve ücretsiz olarak icra ediliyor" diye konuştu.

Başkan Taşçı, bu yıl ilk kez uluslararası hüviyete bürünen festivale Azerbaycan, Makedonya ve Bosna Hersek ülkelerinden gelecek temsilcilerin katıldığını ifade etti.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA