• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir dünya markası oluyor
10 Ağustos 2011 Çarşamba 18:00

Beyşehir dünya markası oluyor

Beyşehir gün geçtikçe gelişiyor.. Peki Beyşehir Konyadan ayrılacak mı? İzzet Taşçı haberkonya.com'un sorularını yanıtladı.

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, Beyşehir’in son yıllarda çok geliştiğini Konya ve Beyşehir ilişkilerinin eskisi gibi olması gerektiğini Beyşehir’i il olarak değil Konya ile bir bütün haline getirmeyi planladıklarını dile getirdi.

Bu yıl 8.si gerçekleşen Beyşehir Göl Festivali’nin diğer yıllara oranla daha verimli geçtiğini söyleyen Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı “Biz Beyşehir Göl Festivaline farklı bir kimlik kazandırmak istedik. Artık eskiden olduğu gibi sadece tuafiye ürünlerinin satılmıyor sanayi ürünleri de sergileniyor. Çevre illerden yoğun katılım vardı, Konya sanayisinden özellikle tarım makinelerinde bir yoğunluk vardı ve katılan firmaların hepsi bütün ürünlerini satarak Beyşehir’den tebessümle ayrıldı” dedi.

FESTİVALE 300 BİN KİŞİ KATILDI
7 gün süren 8. Beyşehir Göl Festivali kapsamında hem gün içerisinde hem de geceleri etkinlikler yapıldığını hatırlatan Taşçı festivale en fazla katılımın 60 bin kişi ile son gün yaşandığını toplamda 300 bini aşkın kişinin katıldığını söyledi. Taşçı; “7 gün boyunca devam eden festivalde en sevindirici durum ise en ufak bir tatsızlığın yaşanmamış olmasıdır. Deneyimli ve özveriyle çalışan belediye çalışanlarımızın yanı sıra polis teşkilatımıza da son derece müteşekkiriz” dedi.

BEYŞEHİR PARMAKLA GÖSTERİLEN BİR İLÇE
Beyşehir’in artık seçilen ve parmakla gösterilen bir ilçe konumu haline geldiğini ifade eden Taşçı, yapılan etkinlikler organizasyonlar ile ilçenin prestijinin arttığını dile getirdi. Son iki yılda Beyşehir’de konut patlamasının yaşandığı dile getiren Taşçı, yeni konutların yapılmasına rağmen dışarıdan gelenlerin Beyşehir’de kiralık ev bulamadığını belirtti.
 
 
BEYŞEHİR KONYA İLE BİR BÜTÜN OLACAK
Beyşehir ilçesinin artık bir cazibe merkezi olduğunu ve gelecek yıllarda Beyşehir’in Konya ile bir bütün olacağını vurgulayan Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı; “Anadolu Selçuklular döneminde Alâeddin Keykubat nasıl Konya’yı kışlık saray, Beyşehir’i yazlık saray olarak kullandıysa, nasıl iki şehri bütünleştirdiyse bugün de Beyşehir ile Konya öyle bütünleşecektir. Bu konuda çok yol aldık. Biz bu konuda çok arzuluyuz. Beyşehir’de Akdeniz’in bütün sahillerine rakip olabilecek kalitede sahillerimiz var. Bugün Karaburun Sahili 3 km uzunluğunda 100 m genişliğinde tertemiz kumu ve suyu olan muazzam bir kıyı sahili. Geçen hafta 5000’in üzerinde kişi Karaburun Sahilini kullanmıştır. Sahilimizin tam manasıyla tanıtımı yapılmadı. Sahilin tanıtımı yapıldığında bu rakamın artacağından hiç kuşkum yok. Beyşehir gelecek yıllarda dinlenme mekânlarıyla, yepyeni evleriyle parmakla gösterilen bir yer haline gelecek. Beyşehir manevi atmosferiyle insanın ruhunu dinlendiriyor. Buraya gelen yerli yabancı turistler Eşref oğlu Cami’sini geziyorlar. Göl kenarında yapmış olduğumuz kıyı projesi, park projesi aynı anda binlerce insanın ziyaret edip dinlenebileceği bir mekân halini aldı. Konya-Beyşehir, Beyşehir-Antalya yolunun tamamlanmasının akabinde Beyşehir’in Türkiye’nin en önemli turizm mekânlarından birisi olacağına inanıyorum” dedi.
 

BİZ YAPILMAYANLARI YAPIYORUZ
Gelecekle ilgili çalışmaları şimdiden yapıldığını dile getiren ve yeni imar sahalarının açıldığını vurgulayan Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı; “Beyşehir’de alt yapı çalışmalarına devam ediyoruz. Bizim işimiz şov yapmak değil hizmet etmek. Bizden önceki 10 yılı, 15 yılı geçen hizmetleri sadece 2 yılda gerçekleştirdik. Bir yandan borç ödüyoruz, bir yandan hizmet yapıyoruz. Halkın desteğinin arkamızda olduğunu görmek onur verici. Önümüzdeki günlerde Beyşehir’in geçmişine, tarihine yakışır bir Belediye hizmet binasının temelini atmaya hazırlanıyoruz. Proje son aşamaya geldi. Bu sene içerisinde Belediye hizmet binasının temelini atacağız. 250 yıl hizmet edecek bina yapıyoruz.” dedi.

haberkonya

YORUMLAR
diğer iller
sezen ak
alanya antalyadan ayrılmıyorsa, eğirdir ıspartadan ayrılmıyorsa beyşehir de konyadır...
212.156.62.126
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA