• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir çiftçisi zeoliti keşfetti
09 Nisan 2011 Cumartesi 10:35

Beyşehir çiftçisi 'zeolit'i keşfetti

Beyşehir çiftçisi, tarım alanlarında kuraklığa ve susuzluğa çare olan ''zeolit'' ile verim kaybının önüne geçti
     Beyşehir çiftçisi, tarım alanlarında kuraklığa ve susuzluğa çare olan ''zeolit'' ile verim kaybının önüne geçti.
     Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü Havzası'ndaki üreticilere ''zeolit'' kullanımını tavsiye etti.
     İsrail'in çölleri tarım alanı haline getirmede elde ettiği başarıda zeolit maddesinin çok büyük önemi bulunduğunu belirten Metli, Beyşehir çiftçisinin de bu maddeyi kullanarak verim kaybının önüne geçebileceğine dikkat çekti.
     Metli, Beyşehir yöresindeki tarım alanlarının genelde kıraç ve kurak alanlardan oluştuğunu vurgulayarak, ''Biz de su tutucu özelliğine sahip bu maddeyi Beyşehir'e getirerek odamızda çiftçimizin istifadesine sunduk. Geçen sene deneyen çiftçilerimiz rekor düzeyde bir gelire sahip oldular. Bu yıl da üreticilerimizden gelen yoğun talep doğrultusunda ilk etapta 20 ton zeolit maddesini getirerek satışına başladık'' dedi.
     Beyşehir çiftçisinin ister peşin, ister harman dönemine kadar veresiye olarak bu ürünü temin edebileceğini kaydeden Metli, şunları kaydetti:
     ''Çiftçilerimiz odamızdan gelip almak isterse her türlü desteğe hazırız. Zeolit, su tutucu özelliği nedeniyle kurak dönemlerde su sıkıntısının önüne geçmektedir. Özellikle su ihtiyacı fazla olan şeker pancarı ve patates gibi ürünlerde çiftçilerimizin arazilerinde kısmi bir denemeye gitmelerini istiyoruz. Her çiftçi kendi arazisinde 3-5 dekarlık alanda denesin, inanıyorum ki gelecek yıl bu maddenin kullanımı Beyşehir'de daha da yaygınlaşacak.''
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA