• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir Belediyespor futbol okulu açıldı
17 Mayıs 2016 Salı 14:28

Beyşehir Belediyespor futbol okulu açıldı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Belediyespor Futbol Okulu’nda, sportif eğitim faaliyetleri başladı.

Beyşehir Gençlik Merkezi bünyesindeki sentetik sahada açılan futbol okulundaki çalışmalara katılan 7-19 yaş kategorisi arasındaki minik ve gençler ilçenin gelecekteki futbol altyapısını oluşturacak.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yapımı tamamlanan Beyşehir Gençlik Merkezi’ndeki sentetik sahanın kapılarını Beyşehir Belediyesi Futbol Okulu için açan Beyşehir Gençlik Hizmetleri ve İlçe Müdürü Mehmet Bayındır’a teşekkür etti. Faaliyetlerine başlayan futbol okulunu ziyaret eden Başkan Özaltun, okul öğrencileri ve velileriyle bir araya geldi. Özaltun, burada yaptığı açıklamada, ilçede yaşayan tüm ailelerin ortak şikayetinin çocuğunu televizyon, cep telefonu ve internetten alıkoyamadığı yönünde olduğunu belirterek, “Tabi gönlümüz çocuklarımızın sürekli ders çalışmasından yana ama derslerini yaparken de sportif aktivitelerden de uzak kalmaması gerekiyor. Çocukların beyninin, zihinlerinin düzgün ve sağlıklı çalışması adına bu tür sosyal aktiviteler de önemli. Futbol okulu açmamızın amacı, hem bu konuda ortak şikayeti olan anne ve babaların bu sorununu çözebilmek, yani çocuklarını televizyon, cep telefonundan uzak bırakmak, internet kafe köşelerinden uzak tutabilmek. Bunun yanı sıra çocuklarımızı spor alanlarına çekerek belli branşlarda bir altyapı da oluşturmak istiyoruz” dedi.
Özaltun, belli branşlarda alt yapı oluşturmak için anket çalışması yaptıklarını söyleyerek, “İlçemizde bir spor okulu açmak istesek, hangisini tercih edersiniz, diye sorduğumuzda çocuklarımızın ortak isteği ‘futbol’ branşı oldu. Bunun üzerine ilk etapta futbol okulunu açtık. Tabi Beyşehir’de sadece futbol yok, en çok gurur duyduğumuz tekvando alanında da başarılı çocuklar yetiştiriyoruz, dünya çapında başarılar geliyor. Dedik ki, neden bir futbolda da çok başarılı sporcular yetiştirmeyelim. Futbol okulundan başladık ama önümüzdeki günlerde kızlarımıza yönelik voleybol ve basketbol branşlarına yönelik spor okulları da açacağız. Diğer branşlara desteğimiz ise her zamanki gibi Beyşehir Belediyesi olarak yine devam edecek” ifadelerini kullandı.

“ÜÇ BÜYÜKLERİMİZİN FORMASINI GİYEN BEYŞEHİRLİ SPORCULAR GÖRMEK İSTİYORUZ”
Açtıkları futbol okulu ile amatör liglerde mücadele eden Beyşehir Belediyespor’a altyapıdan futbolcular yetiştirirken, diğer profesyonel liglerde mücadele eden takımlara bu okuldan futbolcular göndermeyi de arzu ettiklerini dile getiren Özaltun, “Önceliğimiz Beyşehir Belediyespor tabii ki. Ardından Konyaspor ve başarı çıtası yükseldikçe Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi üç büyüklerimizin formasını giyen Beyşehirli sporcularımızı görmeyi de çok arzu ediyoruz. O yüzden, buradan Beyşehirli ailelerimize çağrımız; gelin 7 ila 19 yaş arasındaki erkek çocuklarınızı okulumuza kayıt ettirin. Eğer bu saha zaman içerisinde yetmezse farklı alanlarda da bu eğitimleri vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Beyşehir’de geleceğin futbolcularını yetiştirecek güçlü bir altyapı oluşturmaya çalıştıklarını da anlatan Başkan Özaltun, “Şu anda burada 25-30 civarında bir çocuğumuz futbol eğitimi almaya başladı. Okulumuzun ilk startını bugün veriyoruz, ama kayıtlar 30 Mayıs’a kadar devam edecek. Nihai hedefimizde, genç bir nesil, sağlıklı bir nesil, sporu seven başarılı bir nesil yetiştirmek de var. Bu amaçla yola çıktık. Futbol dünyasının geçmiş yıldızları arasında yer alan Arda Turan’lar, Rıdvan Dilmen’ler, Metin, Ali, Feyyaz’lar neden Beyşehirimizden de çıkmasın. Dolayısıyla ilçemizde bu şekilde kapasiteli, yetenekli futbolcularımız varsa onları ortaya çıkarmak da bu futbol okulunun hedefleri arasında olacak inşallah” diye konuştu.
Beyşehir Belediyesi Futbol Okulu’nun açılışında çocuklarını izlemek için sahaya gelen veliler de açılan futbol okulu nedeniyle Başkan Özaltun’a teşekkür etti. Öğrenci velileri, değişik branşlarda da bu tür spor okullarının açıldığını görmeyi arzu ettiklerini dile getirdiler.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA