• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir Belediyesi’nden sıcak asfalt atağı
17 Mart 2018 Cumartesi 16:08

Beyşehir Belediyesi’nden sıcak asfalt atağı

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, ilkbahar mevsiminin gelmesi ile birlikte yeni asfalt sezonunu açtı.

Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sıcak asfalt çalışmalarına ilçe merkezinde başladı. Antalya Caddesi’nin Orman kavşağı mevkisinde başlayan çalışmalar ilk etapta aynı güzergahta  Eski Belediye İş Merkezi önüne kadar devam edecek. Bu çerçevede, çift şeritli caddede eskiyip yıprandığı için sökülen kilitli parke taşlarının yerini  güzergaha daha da konfor katacak olan sıcak asfalt alıyor.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, sıcak asfalt çalışmalarının yürütüldüğü Antalya Caddesi üzerinde incelemelerde bulundu. AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, belediye meclis üyeleri ve partililer ile birlikte çalışmaların yapıldığı caddeye gelen Başkan Özaltun,cadde çevresindeki esnaflarla da biraraya gelirken yetkililerden yolun son durumu hakkında bilgiler aldı.
Özaltun, burada yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediyesi olarak 2018 yılına yol çalışmalarıyla birlikte çok hızlı bir giriş yaptıklarını söyledi. Elverişli hava şartlarının da çalışmaların hız kazanmasında önemli bir rolü olduğunun altını çizen Özaltun, Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yılbaşından bu yana gerek ilçe merkezinde, gerekse dış mahallelerde yol çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Bu yıl yapımı planlanan yollara kilitli parke taşı döşemenin yanısıra, soğuk ve sıcak asfaltla kaplanması çalışmalarına da hız vereceklerini belirten Özaltun, sıcak asfalt çalışmalarına kent merkezinde Antalya Caddesi ile birlikte başladıklarını söyledi.

Bu güzergahtaki parke taşlarının artık çok eskidiğini ve yıprandığını, çevresindeki esnafların da caddedeki kilitli parke taşlarının sökülerek yerine sıcak asfalt dökülmesine yönelik taleplerin geldiğini anlatan Özaltun, vatandaşlardan da benzer yönde isteklerin olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

“Artan bu talepler üzerine sıcak asfalt çalışmalarına Antalya Caddesi’nde startı verdik. Burası şehrimizin en önemli caddelerinden birisi ve çift şeritli bir güzergah. Orman İşletmesi kavşağında başlayan çalışmalar hızla devam ediyor. Ekiplerimiz bir yandan bu yol üzerindeki eski parke taşlarını sökerken, diğer yandan da asfalt ekiplerimiz de zemin düzenlemelerinin ardından hızlıca sıcak asfalt serimini gerçekleştiriyor. Ekiplerimizin çalışmalarını burada yerinde inceledik. Kendilerine kolaylıklar diliyorum. Benzer çalışmalar şehir merkezinde talep gelen, ihtiyaç duyulan caddelerimizde de yürütülecek. Bu arada, şunu da ifade etmek istiyorum. Sivil toplum kuruluşlarımızla ve mahalle muhtarlarımızla yapmış olduğumuz toplantılarımızda 2019 yılına gelinceye kadar Beyşehir merkez  de dahil, tüm dış mahallelerimizde talep edilen tüm yolların gerek parke taşıyla, gerekse asfaltla kaplanması yönünde sözlerimiz olmuştu. Bugüne kadar bu doğrultuda yürütülen çalışmalara baktığımızda, 2018 yılının sonunda vermiş olduğumuz bu konudaki bütün sözleri yerine inşallah getirmiş olacağız.”

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA