• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyşehir Belediyesinden 11 dış mahalleye düğün salonu
21 Şubat 2018 Çarşamba 12:25

Beyşehir Belediyesinden 11 dış mahalleye düğün salonu

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçeye bağlı 11 dış mahalleye düğün salonu kazandıracaklarını söyledi.

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçeye bağlı 11 dış mahalleye düğün salonu kazandıracaklarını söyledi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir restoranda düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan ve Beyşehir Belediyesi'nin yürüttüğü çeşitli çalışmalara değinen Özaltun, düğün salonu ihtiyacı olan ve bu konuda talep gelen Beyşehir'e bağlı 11 dış mahalleye düğün salonu kazandıracaklarının müjdesini verdi. Mart ayı içerisinde bu yıl içerisinde dış mahallelere kazandıracakları düğün salonları için belediye olarak ihaleye çıkacaklarını belirten Özaltun, bu yıl içerisinde birçok dış mahalleye yeni parklar kazandıracaklarını da söyledi.

Konuşmasında, Beyşehir'de Belediye-TOKİ Başkanlığı işbirliği ile hayata geçirilen toplu konut projelerine de değinen Özaltun, Avşar Mahallesindeki ikinci etap konutlarda fiziki gerçekleşmenin yüzde 80'lik bölümünün bitirildiğini, bir süre sonra da çevre düzenleme çalışmalarının başlayacağını söyledi. Buradaki konutlara hak sahiplerinin ilkbahar mevsiminde oturmaya başlayacağını aktaran Özaltun, Huğlu Mahallesinde de toplu konut çalışmalarının tamamlandığını ve çevre düzenleme işlemlerinin de bitirilmesinin ardından hak sahibi 100 mahalle sakininin yeni konutlarında oturmaya başlayacağını kaydetti. Özaltun, Beyşehir merkezde emeklilere yönelik olarak hayata geçirilecek 3.etap toplu konut çalışmalarından da söz ederken, bu konutların Yeni Devlet Hastanesi ile arıtma tesisleri arasında kalan bölgede inşa edileceğini, 350-400 emeklinin bu projeden istifade etmesinin planlandığını, bu sayının istenirse proje tadilatı ile artırılabileceğini ifade etti.

Beyşehir'in doğal kaynak suyuna kavuşturulmasına yönelik çalışmalara da konuşmasında değinen Özaltun, bu konuda projeyi yürütecek olan DSİ Genel Müdürlüğü nezdinde Belediye olarak girişimleri başlattıklarını dile getirerek, "Proje ihalemiz yapıldı. Yeşildağ bölgemiz, Adaköy ve diğer taraftan Beyşehir'imiz bu projeyle içme suyuna kavuşmuş olacak" dedi.

Özaltun, kirlilik başta olmak üzere birçok problemle karşı karşıya bulunan Beyşehir Gölü'nde yaşanan sorunlara ilişkin olarak da bakanlıklar nezdinde girişimde bulunduklarını vurgulayarak, "Beyşehir Gölü ile alakalı olarak geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkezi'nde bakan yardımcılarımızın da katılmış olduğu bir toplantı vardı. Bu toplantıda, Beyşehir Gölü ve problemleri de masaya yatırıldı. O toplantıda, ilettiğimiz konuların başında gölümüzü olumsuz etkileyen toprak heyelanı konusu da yer alıyordu. Beyşehir Gölü'ne 20 farklı noktadan kaynak geldiğini, ancak bu su kaynaklarından gelen balçık ve alüvyonların da göl tabanını her geçen gün daha da doldurarak gölün doğal dengesine zarar verdiğini, ayrıca yaşanan bu durumun su seviyesini de olumsuz etkilediğini anlattık. Beyşehir Gölü tabanının balçıklardan, misina ağ kaynaklı plastik ve kurşun atıklarından temizlenmesini de talep ettik. Bu konuda, Beyşehir Belediyesi'ne sivil toplum kuruluşlarından gelen baskıları anlattık. Sağ olsun sivil toplum kuruluşlarımız da bu konuda önemli bir duyarlılık gösteriyor. Bu anlamda tüm sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Toplantıda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de ele alınan konularla ilgili olarak görüş ve düşünceleriyle taleplerini dile getirdi. Toplantıya, Beyşehir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Salih Gül, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol ile ilçede faaliyet gösteren oda, dernek, sendikaların temsilcileri katıldı.

İHA

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA