• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyhekim’de tek dert ulaşım
01 Ekim 2010 Cuma 12:34

Beyhekim’de tek dert ulaşım

2007 yılında poliklinik hizmetine başlayan ve geçtiğimiz yıl kurumsallaşan Beyhekim Devlet Hastanesinin Başhekimi Op. Dr. Gökhan Darılmaz, tek eksiklerinin ulaşım probleminin çözülmemesi olduğunu
Konya Beyhekim Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Gökhan Darılmaz, hastanenin kuruluşunun birinci yıl dönümü dolayısı ile hastane binasında basın toplantısı düzenledi. İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci’nin de katıldığı toplantıda bir yıllık faaliyetlerini ve hastanenin özelliklerini anlatan Op. Dr. Gökhan Darılmaz, hastanenin eksiklerinin giderilmesi ile Türkiye’de hatırı sayılır hastaneleri arasında yer aldığını ifade etti. Başhekim Darılmaz, hastaneyle ilgili hedeflerini de açıkladı.
 
HASTANE, İLKLERE İMZA ATIYOR
Beyhekim Devlet Hastanesi’nde bir yıl boyunca yapılan çalışmaları slayt eşliğinde katılımcılara anlatan Başhekim Op. Dr. Gökhan Darılmaz, daha sonra basın mensuplarına hastanedeki yenilikleri tanıttı. Türkiye’de sadece 8 hastanede bulunan, İç Anadolu Bölgesi’nde de sadece Kayseri’deki bir hastanede olan ‘spinal dekompresyon’ cihazını Konya’ya kazandırdıklarını dile getiren Gökhan Darılmaz, bu cihazın dahi Beyhekim Devlet Hastanesi’nin tercih nedeni olmasında etkili olabileceğine vurgu yaptı. Hastanede bir yıllık süre içerisinde gerek Sağlık Bakanlığı, gerek İl Özel İdaresi’nin desteklemesi ve gerekse hayırseverlerin yardımları ile son teknoloji cihaz ve aletleri temin ettiklerini belirten Başhekim Darılmaz, “Şu an itibariyle hastanemizde dahiliye, genel cerrahi, beyin ve sinir cerrahisi, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, göz hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, üroloji, cildiye, çocuk sağlığı ve hastalıkları, acil servis, kardiyoloji, nöroloji, plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi, psikiyatri, K.B.B, enfeksiyon hastalıkları, göğüs hastalıkları ve tüberküloz, ortopedi ve travmatoloji, anestezi ve reanimasyon, göğüs cerrahisi, kalp ve damar cerrahisi branşlarında 24 saat kesintisiz olarak hizmet vermekteyiz” diye konuştu.
 
REFAKATÇİ OTELİ VE KREŞ HİZMETTE
Hastanenin Türkiye geneline hitap edebileceği ve gelen hiçbir hastanın mağdur edilmeyeceği şekilde dizayn edilmesine büyük önem verdiklerini ve bu amaçla hem Konya hem de Türkiye ilklerine imza attıklarını ifade eden Beyhekim Devlet Hastanesi Başhekim Op. Dr. Gökhan Darılmaz, “Bu amaçla Konya’ya uzak yerlerden gelen ve kalacak yer sorunu olan hastalarımız için ücretsiz refakatçi otelini hizmete sunduk. Yaptığımız hizmetlerle başta 300-400 kişi olan günlük hasta sayımızı 2 binlere kadar çıkardık. Bunun yanında hastaneye ayakta tedavi olmak için gelen hastalarımızın tedavilerini daha rahat olmalarını sağlamak için kreşimizi hazırladık ve açılışını gerçekleştiriyoruz. Kolaylaştırma birimimizi aktif hale getirdik. Bu sayede hastalarımız artık ellerinde raporlarla hastane içinde Başhekim, Başhekim yardımcısı aramayacak. Kolaylaştırma birimimiz hastanemize gelen bütün hastalarımızın işlerinin daha seri bir şekilde hallolması için yardımcı olacak” diye konuştu.
 
HASTANENİN EN BÜYÜK PROBLEMİ ULAŞIM
Beyhekim Devlet Hastanesi’nin en büyük sorununun ulaşımın zor olması olduğunu ve bu eksiklikten hastaneye gelen bütün hastaların şikayetçi olduğunu vurgulayan Başhekim Darılmaz, “Hastanemizdeki bu problemi, Başbakanımız Tayip Erdoğan’ın hastane açılışı için yaptığı ziyarette kendisine de iletmiştik. Burada Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek, ulaşım probleminin çözümü için Ekim ayının başından itibaren minibüs seferlerinin başlaması için gerekli adımları atacaklarını belirtmişti. Şimdi biz de dört gözle hastanemizdeki bu sorunun çözülmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Daha sonra hastaneye yeni kazandırılan kreşin açılışı gerçekleştirildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA