• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyhekim de tam kapasite fırtınası
12 Ocak 2010 Salı 15:25

Beyhekim' de tam kapasite fırtınası

2007 yılında poliklinik hizmetlerine başlayan Beyhekim Devlet Hastanesi, yakın zamanda tam kapasiteyle vatandaşa hizmet vermeye hazırlanıyor.
    2007 yılında poliklinik hizmetlerine başlayan Beyhekim Devlet Hastanesi, yakın zamanda tam kapasiteyle vatandaşa hizmet vermeye hazırlanıyor.
Hastane Başhekimi Op. Dr. Gökhan Darılmaz, hastanenin 2007 yılında Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı olarak poliklinik hizmetlerine başladığını ve Şubat 2009'da da Beyhekim Devlet Hastanesi olarak isimlerinin onandığını belirterek, "320 yatak kapasiteli olan hastanemiz 70 bin metrekare alan üzerine kurulu. 16 Kasım 2009 tarihiyle hastanemizde Acil Servis, İntaniye, Gögüs Hastalıkları, Çocuk Hastalıkları, Genel Cerrahi, Kadın Doğum servisleri hizmete girmiş ve 24 saat aralıksız hizmet verecek duruma gelmiştir. 31 Aralık tarihi itibariyle hastanemize 73 hasta yatmış ve tedavileri yapılarak taburcu edilmiştir. Acil Servisimizin hizmete girdiği 16 Kasım tarihinden bugüne ise Acil Servis'e 2 bin 870 hasta müraat etmiş ve tedavi edilmiştir. 10 Eylül tarihi itibariyle ise polikliniklerimize 25 bin 629 hasta müracaat etmiştir" dedi.

    Hastanede 40 uzman ile 10 pratisyen hekimin bulunduğunu da dile getiren Op. Dr. Gökhan Darılmaz, "Hastanemize EMG, EEG, Doku Takip Cihazı, Kemik Dansitometresi, Renkli Dopler, Holter cihazlarının yanı sıra 958 kalem cerrahi alet alınmıştır. Bu cerrahi aletler içerisinde Genel Cerrahi, Kulak-Burun-Boğaz, Kadın Doğum, Acil, Göz, Ortopedi ve Travmatoloji, Plastik ve Rekonstrüktif Cerhahi aletleri bulunmaktadır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ünitesi içinde cihazlarımız alınmış ve 15 Ocak tarihi itibariyle bu bölümlere hasta yatışına başlanacaktır. Sterilizasyon ünitemizin de bir-iki hafta içinde faaliyete geçmesiyle Şubat ayına kalmadan hastanemizde ameliyathanelerimiz de hizmete girecektir" şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK SORUN ULAŞIM
    Hastane olarak bir çok özel hastaneden daha fazla konfor ve özelliğe sahip olduklarını dile getiren Gökhan Darılmaz, "Ancak hastanemizin en büyük sıkıntısı ulaşım sorunu. Hastanemize merkezden direkt otobüs ya da dolmuş hattı yok. Onbinlerce insanın yaşadığı bu bölge ve çevre bölgelere hizmet veren hastanemize ulaşımı sağlamak adına gerek belediye gerekse dolmuşçular odasıyla görüşmelerimiz sürüyor. Bu eksiğinde giderilmesiyle hem halkımız daha iyi sağlık hizmeti alabilecek, hem de merkezde bulunan hastanelerin yükü azalmış olacak" şeklinde ifade etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA