• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beyaz bayrak almaya hak kazandılar
08 Ağustos 2019 Perşembe 12:03

Beyaz bayrak almaya hak kazandılar

İl Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğünün işbirliği ile Konya’daki okullarda 2006 yılından beri uygulanan ‘Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projeleri’ kapsamında 114 okul ve kuruma beyaz bayrak, 86 okula da beslenme dostu okul sertifikası düzenlenen tö

İl Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğünün işbirliği ile Konya’daki okullarda 2006 yılından beri uygulanan ‘Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Projeleri’ kapsamında 114 okul ve kuruma beyaz bayrak, 86 okula da beslenme dostu okul sertifikası düzenlenen törenle takdim edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Beslenme Dostu Okul ve Beyaz Bayrak Sertifika töreni Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, çok sayıda protokol üyesi ile okul idarecileri katıldı.

‘DOĞRU BESLENME ÖNEM ARZETMEKTEDİR’

Konya’da 31 bin öğretmen, 450 bin de öğrenci bulunduğunu, bunun için de “Okul Sağlığı Uygulamaları” ve okullarda uygulanan dengeli ve doğru beslenme çalışmalarının önem arz ettiğini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “İl Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüklerimizin işbirliği ile okullarımızda 2006 yılından beri ‘Beyaz Bayrak ve ‘Beslenme Dostu Okul Projeleri’ uygulanmaktadır. Beyaz bayrak çalışması, ülke genelinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmek amacıyla örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla 2006 yılında Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığımız arasında “Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü” imzalanarak başlamış ve büyük bir gayretle devam etmektedir” dedi.

‘ÖNCELİĞİMİZ ÖĞRENCİLERİN SAĞLIĞIDIR’

Sağlıklı nesiller yetiştirmek için öncelikle öğrencilerin sağlıklarının korunmasına önem gösterdiklerine dikkat çeken Seyit Ali Büyük, “Yeterli ve kaliteli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek suretiyle, en başta öğrencilerimizin sağlıklarının korunması, geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlanmaktadır. Bizler de Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak İl Sağlık Müdürlüğümüzle işbirliği içerisinde bünyemizdeki tüm okullarda, mekan temizliği, hijyen ortamının oluşturulması ve sağlık, dengeli beslenme konusunda gerekli tüm çalışmaları denetimleri hassasiyetle yürütmekteyiz. Yine bu hedefler doğrultusunda Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’nın okullarda obezite ile mücadelede yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığının kazandırılması kapsamında, ‘Beslenme Dostu Okullar Programı’ uygulanmaktadır” ifadelerini kullandı.

‘OKULLARIN SERTİFİKA GAYRETİ ARTMAKTADIR’

Bugüne kadar toplamda 1552 okul ve kurumun sertifika almaya hak kazandığını dile getiren Seyit Ali Büyük, “Şimdiye kadar Konya’mızda 1008 okul ve kurumumuz beyaz bayrak, 544 okulumuz da beslenme dostu okul sertifikası almaya hak kazanmıştır. Bugünkü sertifika törenimizde ise merkez ilçelerimizde 114 okul ve kurumumuz beyaz bayrak, 86 okulumuz da beslenme dostu okul sertifikası alacaklardır. Ayrıca diğer ilçelerimizde de 97 okulumuz beyaz bayrak, 156 okulumuz da beslenme dostu okul sertifikası almaya hak kazanmıştır. Okullarımızın beyaz bayrak ve beslenme dostu okul sertifikası alma konularındaki gayret ve çalışmaları her geçen gün biraz daha artmaktadır” şeklinde konuştu.

‘HİJYEN VE BESLENME OLMAZSA OLMAZIMIZDIR’

Hayatın ayrılmaz parçaları olan hijyen ve beslenmenin olmazsa olmaz iki konu olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin sağlıklı bir hayat ve gelecek açısından onlara katkıda bulunmak bizleri mutlu ediyor. Hayatımızın iki ayrılmaz parçası hijyen ve beslenme olmazsa olmazımızdır. Bunu iki önemli kurum, milli eğitim ve sağlık bakanlıklarımız bir protokolle programa aldı. Bu bağlamda son 3 yıl içinde ciddi mesafeler kaydettik. 2017 yılında başlayan bu aktif çalışmalarımız rakamlarla da görüleceği üzere katlayarak devam etmektedir. Beyaz bayrak 2017’de 315 okulumuz, 2018’de 829 okulumuz, 2019’da ise 1008 rakamına ulaşmış durumdayız. Beslenme dostu konusunda ise 2017’de 141 okulumuz, 358 okulumuz ve 2019’da 544 okulla gerçekten iyi bir seviyedeyiz. Bu konuda emeği geçen bütün yöneticilerimize teşekkür ediyoruz” dedi. Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak da, beyaz bayrak ve beslenme dostu okul sertifikası almaya hak kazanan okulları tebrik ederek bu okulların şehirdeki tüm okullara örnek olması temennisinde bulundu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA