• Konya5 °C

İsmail Koç

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BEŞTEPE’DEN EKRANLARA YANSIMAYANLAR

23 Mart 2017 Perşembe 10:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti ile belirli aralıklarla muhtarları ağırlayan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bu kez de Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da hazır bulunduğu toplantıda Anadolu’da yayın yapan yerel, bölgesel radyo, televizyon, gazete ve dergi temsilcileri ağırlandı.

Biz de Yeni Haber olarak Genel Yayın Yönetmenimiz Lokman Koyuncuoğlu, Genel Müdürümüz Ahmet Ergan ve Yazı İşleri Müdürümüz Hayrettin Atak ile birlikte hazır bulunduk.

Toplantı ile ilgili ilk izlenimim son yıllarda muhalefetin tüm haksız eleştirilerine rağmen halka açılan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili oldu. Eskiden Cumhurbaşkanlığı sarayının önünden bile geçemeyen Türk milleti artık Beştepe’nin gerçek sahibi haline geldi.

Aranızda bu milletin Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i değil Çankaya köşkünde herhangi bir görevli ile yan yana çekilmiş bir fotoğraf hatırlayan var mı?

Benim yok…

Sadece bu bile başlı başına bir devrim değil de nedir?

Türkiye’de artık bürokrasinin prangaları kırılarak her alanda hızlı bir sivilleşme süreci yaşanıyor.

Toplantıda gündemdeki konular ile birlikte yerel medyanın sorunları da dile getirdi.

Anadolu Basını 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kahramanlığını asla unutmayacak. Buna karşılık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel medyanın 15 Temmuz ve sonrasında sınırlı imkânlarla yaptıklarını asla unutmayacağını dile getirmesi Yerel Basın için çok değerliydi.

Gerçekten de yerel medya kuruluşları ulusal medyanın aksine çok zor şartlarda, var olma mücadelesi veriyorlar. Bu anlamda devletin en yetkili makamında bu şekilde ağırlanmak, değer görmek ve övgülere mazhar olmak yerel medya temsilcisi olarak bizleri oldukça mutlu etti.

Cumhurbaşkanının Anadolu basını daima hakkın ve hakikatin yanında olmuştur sözleri bizleri ayrıca onurlandırdı.

Hem Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel medyanın sorunları ile yakından ilgileneceklerini dile getirdiler. Bu sorunlar dile getirilir getirilmez anında çözümlerin de bulunmaya başlaması tüm yerel basın temsilcilerini sevindirdi.

Bu noktada bu organizasyonu düzenleyerek Anadolu yerel basını ile Cumhurbaşkanını bir araya getiren Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan’a ve yönetim kuruluna ayrıca teşekkür etmek gerekiyor.

Ve benim için en önemli noktalardan biri;

Toplantı sonrası Erdoğan ile fotoğraf çektirme izdihamı yaşandı. Programı yoğun olmasına, Kastamonu’daki mitinge yetişmesi gerekmesine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kimsenin fotoğraf isteğini kırmadı. Buradan bile aslında Recep Tayyip Erdoğan’ın bürokrasinin değil halkın adamı olduğunu net bir biçimde göstermiyor mu

 

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA