• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beslenme Çantaları Nasıl Olmalı?
13 Eylül 2012 Perşembe 13:40

Beslenme Çantaları Nasıl Olmalı?

Çocuklarınıza sağlıklı ve keyifli beslenme çantaları hazırlayarak onları fast food gibi sağlıksız yiyeceklerden uzak tutabilirsiniz.
Okulların açılmasıyla birlikte, ‘Çocuğum okulda ne yiyecek, ne içecek, kantinlerdeki abur-cuburlardan onu nasıl uzak tutacağım’ gibi sorular ailelerin kafasını kurcalıyor. Esteworld Plastik Cerrahi Hastaneleri Uzmanlarından Diyetisyen İpek Ağaca Özger, ailelere eğlenceli bir o kadar da sağlıklı beslenme çantaları öneriyor.
Özger, sağlıklı ve eğlenceli bir beslenme çantasının sağlıklı gelecek için büyük bir adım olacağını belirtiyor ve beslenme çantasının önemini şöyle anlatıyor: “Çocuklarınızın daha dengeli öğünler tüketmesi için beslenme çantasına konulacak besinlerin doğru seçilmesi çok önemli. Protein, karbonhidrat ve yağ dağılımı; yeterli vitamin ve mineral içerip içermediği; besin gruplarının dengesi beslenme çantası menülerini planlarken dikkat ettiğimiz noktaların başında geliyor.”
Beslenme çantaları çocuklar için keyifli, kolay taşınabilir olduğu kadar, anne babalar için de pratik olmalı. Beslenme çantasının önemini bilip de beslenme çantasına ne koymanız gerektiğini bilmiyorsanız işte size hem besleyici hem pratik beslenme çantası önerileri:
HAFTALIK BESLENME ÇANTASI ÖNERİSİ:
Pazartesi: Cam kâsede neşeli yoğurt. (Yoğurdu, marketten almak yerine, evde mayalanmış 3 kaşık yoğurdun içerisine 2 adet badem ve 1 adet şeftaliyi dilimleyerek bu neşeli yoğurdu hazırlayabilirsiniz. Şeftali yerine, 1 avuç çilek de kullanabilirsiniz.)
Salı: 5 renkli mini sandviç (Peynirli, kuru domates, marul ve cevizli mini sandviç). 1 adet taze kayısı.
Çarşamba: Yulaflı elmalı ev kurabiyesi, kutu süt.
Perşembe: Sebzeli mini börek, cherry domatesler, kutu ayran.
Cuma: 2 adet yavrulu kayısı, (2 adet kuru kayısı içinde 1/2 ceviz), kutu süt.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA