• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beşiktaşa iki teklif
14 Şubat 2011 Pazartesi 16:36

Beşiktaş'a iki teklif

Fiyapı, Beşiktaşın stadı için yönetime iki teklif sunacak. Birincisinde yap-işlet-devret modelini önerecek olan Fiyapı, ikinci teklifinde stadı yapıp bitirecek, işletmesini yönetime devredecek.

Anıtlar Kurulu’nun karar vermesinin ardından, yıkılıp yeniden yapılacağı kesinleşen Beşiktaş’ın stadına 20 Şubat’a kadar teklif vereceğini açıklayan Fiyapı’nın planının detayları ortaya çıkmaya başladı. Stadyumun isminin Fiyapı Arena olması için ısrarlı olan Fiyapı, bu sezon transfer ettiği yıldız futbolcularla adını duyuran Beşiktaş’ın yurtdışındaki başarısını hesaba katıyor. Şu anda stadın 1+1 yıllık isim hakkına sahip olan Fiyapı, Beşiktaş yönetimine 2 ayrı teklif sunacak. Birincisinde yap-işlet-devret modelini önerecek olan Fiyapı, ikinci teklifinde stadı yapıp bitirecek, işletmesini yönetime devredecek. 10 yıl gibi bir sürede de bedelin ödenmesini isteyecek. Her iki teklifte de stadın 5 yıl isim hakkını isteyecek ve stadın adının Fiyapı Arena olarak anılmasını talep edecek. Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan ile yapım bedeli 120 milyon Euro’yu bulacak stad için teklifinin detaylarını, stadın yapımını neden istediğini ve devam eden projelerini Fiyapı İnönü Stadı’nda konuştuk.

Stadın yeniden yapımını istemelerinin en önemli nedeninin Fiyapı’nın dünya markası olma hedefi olduğunu belirten Fikret İnan, şunları söyledi: “Richa markasını dünya genelinde herkesin bildiği bir marka haline getirmek istiyoruz. Türkiye’de 1000 daire, Almanya’da 1001 villa yapıp bunu dünyaya satmayı hedefledik. Ada projesinde Richa adında bir otel yapacağız. Dünyada 10 ülkede de Richa markasıyla konut üretme hedefimiz var. Böyle büyük bir hedefin altının doldurulması için şirketin daha kaliteli işler yaptığını ispat etmeniz gerekir. Stad, bu iş için olmazsa olmazımız. Stadın olmasını istediğimiz ismi de Fiyapı Arena. Beşiktaş futbol takımının yurtdışında alacağı başarı Fiyapı Arena’nın dolayısıyla Fiyapı’nın ismini öne çıkartacak, marka bilinirliğini sağlamlaştıracak. Bu işe asılma sebebimiz, Richa konseptinin dünyada marka bilinirliğini oturtmak.”

En az 5 yıl isim hakkı

Stadın yeniden yapımı için iki ayrı teklif sunacağını anlatan Fikret İnan, şöyle konuştu: “Birincisi yap işlet devret modeli. Stadı yapacağız, işleteceğiz ve parayı geri alıp ticareti bitirdikten sonra devredeceğiz. Stadın kaç yıl işletileceğiyle ilgili teklifimiz henüz net değil. Şu an çalışmalar devam ediyor. İkincisi ise stadın bizim tarafımızdan yapılıp, işletmesimi kulubün yapacağı model. Biz diyeceğiz ki, stadın bedeli işletme ve inşaat maliyetleriyle x lira. Bize bunu 10 yılda ödeyin. Beşiktaş’ın staddan yıllık 50 milyon dolar gelir beklentisi olduğunu okumuştum. Böyle bir gelir bekliyorlarsa, benim de teklifim bu yönde olacak. İki alternatifte de Fiyapı Arena ve isim hakının 5 yıl olması yer alacak. Yarın Başkan Yıldırım Demirören ile görüşeceğim. Projeyi gördükten 3 gün sonra da resmi teklifi yapacağım. Stadla ilgilenen diğer firmaların da teklifinin gelmesiyle belki bir pazarlık, ihale süreci olabilir.”

Stada gösteri merkezi şart

HESAPLARINI örnek proje üzerinden değil, koltuk başına maliyetler üzerinden yaptıklarını ifade eden Fikret İnan, hedeflerini şöyle anlattı: “Stadın koltuk başına maliyeti 3 bin 500 dolara geliyor. Önümüzdeki hafta projenin elimizde olacağını düşünüyoruz. Anıtlar Kurulu’na verilmiş bir proje var. Projeyi alırsak onun üzerinde bazı değişiklikler yapabileceğiz. Stadın içinde ticari alanlar ve gösteri merkezi düşünüyoruz. Lokasyon olarak da mükemmel olur. Organizasyon, konferansların yapılabileceği bir salon yapılması şart. Stadın caddeye bakan kısımlarında elit, butik dükkanlar ve restoranlar düşünüyorum. Alışveriş merkezine sıcak bakmıyorum. Locaların da günlük hayatta da kullanılabilecek şekilde dizayn edilmesine önem veriyorum. Bu sayede 15 günde bir maç yapılan değil günlük yaşayan bir stad olacak.”

Sakarya’da öğrenciler için 3 bin konut yapacak

BU yıl başlayacağı projeler arasında Sakarya Dağdibi’nde öğrencilere yönelik bir proje olduğunu açıklayan Fikret İnan, “Sakarya’da 358 bin metrekarelik bir arsamız var. Orada İnan Üniversitesi’ni kuracağımızı açıklamıştık. Araziye 3 bin konut, bir alışveriş merkezi ve bir otel de inşa edeceğiz. Bu mayıs ayında inşaatı başlayacak. Projenin özelliği tamamen Sakarya’daki öğrencilere yönelik olması. Yatırım bedeli ise 150 milyon lira olacak” diye konuştu.

10 ülke için acele etmiyorum, Türkiye’deki işleri bitireceğim

YURTDIŞINDA İngiltere, Almanya, Fransa, ABD, İspanya, İtalya, Suudi Arabistan, Rusya, Dubai ve Hollanda’da Richa konseptli proje hedefinin olduğunu dile getiren Fikret İnan, “Konjonktürel duruma göre bu ülkeler değişebilir. Almanya’da 1001 villa yapacağım projenin arazisi var. Diğer ülkeler için araştırmalarım devam ediyor. Çok da acele etmek istemiyorum. Önce Türkiye’deki Richa’ları bitirmem lazım. Bu yıl Almanya, Ada projesine, Ankara’da Richa projesine, stad olursa ona başlayacağız.1 milyar doların üzerinde yatırım var” diye konuştu.

Kuzu’nun Sevgililer Günü kampanyası ay sonunda bitecek

SPRADON Quartz projesini 10 yıl boyunca sıfır faiz, 6 ayda bir TÜFE’ye endeksli artış, banka kredisiz ve hemen teslim kampanyasıyla satışa çıkaran Kuzu Grup, kampanyanın ilk haftasında son 3 ayda gerçekleştirdiği satışın 2 katı daire sattı. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gökçen Kuzu, geçen yıl mayıs ayında Anneler Günü’nde de aynı kampanyayı uyguladıklarını belirterek, “Bu kez de, Sevgililer Günü’ne özel bir kampanya yapalım dedik. Beklentilerimizin üzerinde bir satış gerçekleştirdik” dedi. Yeni evlenecek sevgililerin, ev almayı bekleyenlerin ya da daha iyi bir eve geçmek isteyenlerin ev sahibi olmalarını sağlamak amacıyla böyle bir kampanyaya başladıklarını dile getiren Kuzu, 2+1 ve 3+1 dairelerin yoğun ilgi gördüğü Spradon Quartz’larda yüzde 5 peşin 10 yıl sıfır faiz, banka kredisiz, hemen teslim kampanyasının şubat ayı sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

Varyap Meridian sevgililere Avrupa seyahati hediye ediyor

TÜRKİYE’nin LEED kayıtlı ilk yeşil karma konut projesi Varyap Meridian, Sevgililer Günü’ne özel bir kampanya başlattı. Bugün sona erecek kampanya kapsamında Varyap Meridian’dan daire satın alan herkes iki kişilik Avrupa seyahati hediyesi kazanacak. Bu tarihte daire alanlar Türkiye’nin en düşük faizli konut kredisinden de yararlanacak. Varyap Meridian’dan daire satın alanlar, yüzde 1 peşin ve yüzde 75 banka kredisi ve geri kalan yüzde 24’lük kısım için de aylık 0.44 faiz ödeyecek. 61 katlı Türkiye’nin ilk yeşil gökdeleni Varyap Grand Tower’da 40 metrekareden başlayan stüdyodan 5+1’e kadar değişen dairelerin satış fiyatları 349 bin liradan başlıyor. Varyap Grand Tower’daki dairelerin yüzde 80’inde, 5-24 metrekare arasında değişen büyüklükte kat bahçeleri bulunuyor. Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri dünya karmasında 2010 yılının En İyi Mimari Proje ödülünü kazanan Varyap Meridian projesi, 2012 yılında tamamlandığında dairelerin en az yüzde 100 prim kazanması bekleniyor.

Çöl Pazarı açılıyor

GENÇ Çelikler İnşaat tarafından, Aşkabat’ın kuzeyindeki Karakum Çölü’nde 1 milyon metrekarelik alana inşa edilen dev pazar yerinin resmi açılışı yarın gerçekleşiyor. 200 yıllık geçmişe sahip Çöl Pazarı bundan sonra ‘Altın Asır / Gündogar Pazarı’ ismiyle anılacak. 15 Şubat’taki açılışa, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov da katılacak. 1800’lü yıllarda gerçekten bir çölün ortasında kurulması nedeniyle, pazar halk arasında ‘Çöl Pazarı’ olarak anılmaya başlamış. Çevre ülkelerden de büyük ilgi gören bir yapıya sahip olan pazar, Türkmenistan’ın simgesi ve ticaret merkezi olarak görülüyor. Pazarda tekstil, elektronik, halı, altın pazarı, mobilya, mutfak ve ev gereçleri, beyaz eşya, tarım ürünleri, gıda, meyve-sebze, et-balık ürünleri ile oto pazarları yer alıyor.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA