• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Besiciler kesimi durdurdu mu?
28 Nisan 2010 Çarşamba 14:14

Besiciler kesimi durdurdu mu?

Besiciler Ankara2da çözüm arıyor.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Üst Birliği Başkan Yardımcısı, Konya Kırmızı Et Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut, kendisiyle birlikte Türkiye'nin çeşitli yerlerinden 16 kırmızı et yetiştiricileri birliği başkanının Ankara'ya geldiğini, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile görüşeceklerini söyledi.
    

Karabulut, et ithalatı yapılacağının açıklamasının ardından et kesim fiyatlarının aşağı doğru düşmeye başladığını, piyasada oluşan yoğun belirsizlik ortamı nedeniyle şuan özel sektörün kesim yapmayı durdurduğunu, Türkiye'de adeta hayvan kesiminin durduğunu söyledi.
    

Et ve Balık Kurumunun besiciye şuan kesim için yağsız karkas kilogramına 14,5 lira fiyat teklif ettiğini dile getiren Karabulut, şunları kaydetti:''Ancak bu fiyat, etin kilogramını 14,8 liraya mal eden besici için kesinlikle yeterli değil. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden 16 kırmızı et yetiştiricileri birliği başkanı Ankara'ya geldik. Şuan Bakanlık binasındayız, randevumuz kabul edildi. Birazdan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile görüşeceğiz. Kırmızı et piyasası hiç bir zaman bu kadar büyük bir belirsizliğin içine girmemişti.
    

Bu görüşmede sorunlarımızı, sektörün içinde bulunduğu durumu anlatacağız. İthalat yapılırsa Türkiye'deki hayvancılık sektörü tümüyle biter, önümüzdeki yıllarda besicilik yapacak kimse çıkmaz, yurt dışına bağımlı hale geliriz. Bu görüşlerimizi anlatacağız, bu toplantıdan umarız bir sonuç alırız. Buradan da bir sonuç çıkmazsa, besiciler olarak demokratik tepkimizi çeşitli yollarla göstereceğiz.''

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA