• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beşağıl Kur’an Kursu dualarla açıldı
28 Ekim 2015 Çarşamba 10:29

Beşağıl Kur’an Kursu dualarla açıldı

6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile Karatay ilçesine bağlanan Beşağıl Mahallesinde yapımı tamamlanan Beşağıl Yenikuyu Gülizar Can Kur’an Kursu dualar ile açıldı.

Programa Ak Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Karatay Kaymakamı Bekir Yılmaz, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Müftüsü Ali Akpınar, Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, Dernek üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve Beşağıl mahalle sakinleri katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan “Beşağıl Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği” Başkanı Ali Türk, desteklerinden dolayı tüm hayırseverlere ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ ye teşekkür ederek açılışı yapılan Kur’ an kursunun hayırlara vesile olmasını diledi. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise konuşmasında, 6360 sayılı kanunun yürürlüğe girmesiyle köy ve beldelerin mahalle olarak bağlandığını dile getirerek merkez mahallelerde yapılan tüm hizmetlerin yeni bağlanan mahallelerde de yapıldığını vurguladı. Belediyelerin yaptığı her hizmetin hayrın bir parçası olduğunu vurgulayan Mehmet Hançerli “Bizler emanetçiyiz. Sizlerden aldığımız emaneti iyi yerlerde kullanacak olursak bizlerinde amel defterlerine iyi şeyler yazılmış olacak. Belediyeciliğin güzel tarafı bu; yol yaparsınız dua alırsınız, Kur’an Kurslarına vesile olursunuz, çevre düzenlemesi yaparsınız dua alırsınız, yeşil alan yaparsınız  cami yaparsınız dua alırsınız. Kur’an Kursunun yapımında emeği geçen dernek yönetimi ve hayırseverlere teşekkür ederim. Allah içlerini de doldurmayı nasip etsin. Karatay Belediyesi olarak her türlü hayır çalışmasında göreve hazırız.” dedi. Son olarak söz alan Ak Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Hacı Ahmet Özdemir ise “ Kur’an Kurslarında nice öğrencilerimizin Kur’an okumasını, öğrenmesini, yaşamasını görmeyi Allah bizlere nasip etsin. Beşağıl Kur’an Kursu Karatay’a hayırlı olsun.” dedi.

İl Müftüsü Ali Akpınar’ ın yapmış olduğu dua ile gerçekleştirilen Beşağıl Yenikuyu Gülizar Can Kur’an Kursunun açılışının ardından katılımcılara geleneksel Konya Pilavı ikram edildi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA