• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beş ayda bin aileye ziyaret
01 Eylül 2010 Çarşamba 13:48

Beş ayda bin aileye ziyaret

Meram Belediyesi, ''İyi ki Doğdun'' isimli uygulama kapsamında ilçede doğan her bebeği ziyaret edip, aileye çeşitli armağanlar veriyor. Bu uygulama için özel bir de araç da satın alan belediye,

Meram Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, 5 aydır ''iyi ki doğdun'' isimli uygulama kapsamında ilçede doğan her bebeği ziyaret edip, aileye çeşitli hediyeler veriyor. 

Konya'nın 3 merkez ilçesinden biri olan ve ünlü seyyah Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde de geçen yeşilliği ve üzüm bağlarıyla ünlü Meram ilçesinde belediye, sosyal belediyecilik açısından bir ilke imza attı. 

Sosyal belediyecilik açısından önemli bir projeye imza attıklarını söyleyen Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, “5 ay önce ''İyi ki Doğdun'' adı altında bir uygulama başlattık. Belediye toplantısında bir arkadaşımızın teklifiyle gündeme gelen bu uygulama bebeği olan her aileyi ziyaret etmeyi kapsıyor” dedi.  

            5 AYDA BİN BEBEK DOĞDU

Belediyenin Sağlık Müdürlüğü tarafından yaklaşık 5 ay önce başlatılan uygulamayla, ilçe sınırları içerisinde bebeği dünyaya gelen ailelerin ziyaret edilerek hem tebrik edildiğini hem de sağlık kontrollerinin yapıldığını vurgulayan Kalaycı, şunları kaydetti:

''Bu ziyaretleri gerçekleştiren belediye ekipleri, Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgiler doğrultusunda, bebeğin her hangi bir sıkıntısının olup olmadığını, sağlık durumunu kontrol ediyor. Aile tebrik edilirken çeşitli hediyeler de takdim ediliyor. 2 doktor bir hemşire, üzerinde nazar boncuğu olan bir de bebek battaniyesi gönderiyoruz. Ayrıca, bebeğin cinsiyetini daha önceden öğrendiğimiz için kız bebeklere pembe, erkek bebeklere mavi renkli tebrik zarfı da ulaştırıyoruz. Ayrıca bebek sağlığı ve anne sütünün önemi konusunda annelere broşür veriliyor. Bu uygulamamızın bir gelenek şeklinde Meram'da devam etmesini umuyoruz. Yaklaşık 5 ay önce başlattığımız bu uygulama kapsamında ekiplerimiz şuana kadar binin üzerinde aileyi ziyaret etti. Önce kiralık bir araçla başlamıştık, bu uygulama için belediyeye yeni bir araç aldık. Meram, insanların huzur ve yeşillikler içinde yaşadığı bir yer. Burada bu tür hoşluklar yaparak insanlar arasındaki ilişkileri güçlendirmek, sosyal yardımlaşma adına güzel bir örnek sunmak istiyoruz.''

Bu hizmetin, ''hemşehrilerinin acı ve tatlı günlerinde onlarla birlikte olma'' temel hedefinden doğduğunu belirten Kalaycı, bu kapsamda cenazesi olan kişilerin kendileriyle bağlantıya geçmeleri durumunda cenaze evine Konya'nın geleneksel yemeği olan etliekmek ve ayrandan oluşan yemek de gönderdiklerini belirtti.

Kalaycı, cenaze evlerine yemek götürme hizmetinde ilçeyle sınırlı kalmadıklarını, talep eden her cenaze evine yemek götürdüklerini sözlerine ekledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA