• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Berberoğluna kim servis etti?
16 Haziran 2017 Cuma 12:09

Berberoğlu'na kim servis etti?

Savcılık, MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin görüntüleri Can Dündar’a verdiği gerekçesiyle tutuklanan Enis Berberoğlu’nun bu bilgiye nasıl ulaştığını araştırıyor.

Berberoğlu’nun Ekrem Dumanlı ve ismi gizli tutulan bir siyasetçiyle telefon görüşmeleri mercek altında. HTS ve baz bilgileri incelenen üç ismin birbirleriyle ne ölçüde iletişim kurdukları inceleniyor.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu geçtiğimiz gün MİT TIR’larının durdurulmasıyla ilgili görüntüleri Cumhuriyet gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a verdiği gerekçesiyle ‘casusluk’ suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Berberoğlu’nun tutuklanmasına en önemli delillerden bir tanesini görüntüleri yayınlayan firari Can Dündar’ın ‘Tutuklandık’ isimli kitabında bahsetmesi oldu.

KİM SERVİS ETTİ?

Dündar kitabında görüntüleri kendisine ‘Solcu bir vekilin 27 Mayıs’ta getirdiğini’ yazdı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da bunun üzerine harekete geçerek Can Dündar’ın HTS kayıtlarını inceledi. Kayıtların incelenmesi sonucu 27 Mayıs’ta Enis Berberoğlu’nun telefonunun Can Dündar’ın bulunduğu Cumhuriyet gazetesine yakın bir noktada sinyal verdiği belirlenirken, görüntüleri Dündar’a flash bellek içinde elden verdiği savcılık tarafından iddia edildi. Savcılık şimdi MİT TIR’larının durdurulma görüntülerini Enis Berberoğlu’na kimin verdiğini araştırıyor.

YA DUMANLI YA DA...

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bu kapsamda önemli bir ilerleme kaydetti. Savcılık, görüntüleri Berberoğlu’na iki kişinin vermiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Bu isimlerden bir tanesi, firari Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, öbürü ise ismi soruşturma makamlarınca gizli tutulan bir siyasi. Görüntülerin bu iki şüpheli aracılığıyla önce Berberoğlu’na iletildiği sanılıyor.

ORTAYA ÇIKARILACAK

Savcılık, FETÖ’nün, görüntüleri ulaştırdığı Can Dündar’ın daha sonra tutuklanacağını öngördüğünü ve ‘tanınan bir gazetecinin cezaevine gönderilmesini örgütsel malzeme olarak kullanmayı hedeflediğini’ değerlendiriyor. Görüntüleri Dündar’a veren Berberoğlu’nun Ekrem Dumanlı ve ismi gizli tutulan siyasiyle telefon görüşmeleri mercek altında. HTS ve baz bilgileri incelenen bu 3 şüphelinin birbirleriyle ne ölçüde iletişim kurdukları soruşturma sonucu ortaya çıkarılacak.

YENİ ŞAFAK

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA