• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Beraberliğimizin sembolü
02 Ekim 2010 Cumartesi 16:29

Beraberliğimizin sembolü

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenlenen programda konuşan Şükrü Özbuğday, camilerin toplumun birlik ve beraberlik içinde olmasını sağladığını söyledi
Konya İl Müftülüğü 01-07 Ekim 2010 “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle düzenlenecek olan etkinlikler başladı. Bu kapsamda İl Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda konser verdi.
 
 Katılımın yoğun olduğu Tasavvuf Musikisi Konserine; Konya Vali Yardımcısı Kemal Karadağ, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, İl Sosyal Hizmetler Müdürü İzzet Güneş ve eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı emekli Halit Güler de katıldı. Program Yeni Kunduracılar Camii İmamı Abdülaziz Kuloğlu’nun Kuran tilavetiyle başladı.
 
Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın faydalı geçmesini umduğunu dile getiren Şükrü Özbuğday, “Mabetler toplumun birlik ve beraberlik içinde olmasında çok önemlidir. İslam Dini’nin mabedi camilerdir. Medeniyetsiz şehir olur ama mabetsiz şehir olmaz. İslam Dini’nin ilk mescidi olan Kuba Mescidi’nden bu zamana kadar önemini korumuş ve etkinliğini devam ettirmiştir. Camiler eşitlik yerleridir camide herkes bir tarağın dişleri gibi eşittir. İslam Dini’nin simgesi ve tapusudur camilerdir” dedi.
 
‘ÖNEMİNİ HER ZAMAN MUHAFAZA EDECEK’
 
Cami yaptırmak ve ihtiyaçlarını karşılamanın çok sevap olduğunu anımsatan Özbuğday, “Hz. Peygamber (SAV)’in Medine’ye geldiğinde ilk işi mescit yapmak olmuştur. Hz. Peygamber (SAV), cami yaptıranlar için: İslam Dini’nin simgesi olan camiyi kim yaptırırsa Allah’ta (CC) ona cennette yer inşa eder diyerek önemini söylemiştir. Camiler ve din görevlileri önemini her zaman muhafaza edecektir. Unutmayalım ki Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtulmasında ayaklanmayı başlatan bir din görevlisidir. Toplumları yükselten dinleridir, görevlileri de bunun öncüleridir” diye konuştu.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın camilere olan ilgiyi artırmak için böyle bir uygulamayı 1986 yılında başlattığını aktaran Halit Güler, “Camiler kıyamete kadar varlığını koruyacak. Ezanlar isi hürriyetimizin göstergesidir. Camilerin ve din görevlilerinin önemi saymakla bitmez, camiler bizim dünya ve ahiret derecemizi yükselmesini sağlar ona verdiğimiz önem kadar. İlk mabet Kabe-i Muazzama olup camiler de bunun şubeleridir. Kabe-i Muazzama Allah’ın (CC) evi olduğuna göre, biz her camiye gittiğimizde yaratanımıza misafiri oluyoruz buna göre camiye gidilmelidir.
 
‘CEMAATSİZ CAMİ BİR ANLAM İFADE ETMEZ’
 
Cemaat camilerin süsü olduğunu vurgulayan Güler, sözlerine şöyle devam etti: “Cemaatsiz cami bir anlam ifade etmez. Cami cemaati sayesinde diğer binalardan farklı bir anlama bürünür. Camilere gerekli ilgi ve alaka gösterilmelidir. Atalarımızın Balkan ülkelerinde yapmış olduğu camiler perişan haldeler. İhmaller yüzünden bizim ülkemizde de bir çok önemli camimiz yok olmuş durumda. En azından bu günden itibaren camilere gerekli hassasiyeti gösterelim. Bu bizim boynumuzun borcudur.” Türk insanının inanmış olduğu İslam Dini’nin mabetlerine göstermiş olduğu saygıyı başka dinlerin mabetlerine de gösterdiğini anımsatan Kemal Karadağ, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını hayırlara vesile olmasını diledi.  Program İl Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosu’nun okumuş olduğu ilahilerle devam etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA