• Konya4 °C

Gülşen Yılmaz

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bence Ahmet Nihat Baysal yakışır

22 Ekim 2019 Salı 14:43

Kelebek etkisini bilirsiniz...

Matematikte bir sistemin başlangıç verilerindeki küçük değişikliklerin büyük ve öngörülemez sonuçlar doğurabilmesine verilen ada kelebek etkisi denir.

Daha anlaşılabilir bir ifade ile tanımlarsak Amazon Ormanları’nda bir kelebeğin kanat çırpması, ABD'de fırtına kopmasına neden olabilir. Yani bir kelebeğin kanat çırpması, dünyanın yarısını dolaşabilecek bir kasırganın oluşmasına neden olabilir.

Bu teoride diyor ki, birilerinin hayatlarını değiştirebilecek güç sizde var. Bu iyi yönde de olabilir, kötü yönde de…

Söylediğiniz bir söz, yaptığınız bir faaliyet, takındığınız bir ifade karşınızdaki insanda kelebek etkisine neden oluverir.

Benim hayatımda da böyle dokunuşlar yapan insanlar olmuştur.

Ahmet Nihat Baysal’da bu insanlardan bir tanesi…

Geçtiğimiz Haziran ayında babam kalp krizi geçirdi. Bu ikinci krizdi. Ve bütün bir aileyi korkutmaya yetti. Ama korkulan olmadı ve durumu iyiye doğru gitti. Bu süreç hepimiz için çok sancılıydı tabi… Babam sigara kullanan bir insan ve her ne kadar kendisi onunla alakalı olmadığını düşünse de kalp krizini tetikleyen de vazgeçemediği sigarasıydı.

Babam normal odaya alındığı günün ertesi günü kafamda; “Babamı sigarayı bırakmaya nasıl ikna ederiz” düşünceleri dönerken, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı olan Op. Dr. Ahmet Nihat Baysal ile yolum kesişti.

Kendisi ile birebir tanışma fırsatım olmamıştı. Ama o an aklıma babam hakkında kendisine akıl danışmak geldi.

Yanına gittim ve durumu anlattım. Can kulağı ile dinledi. Ben ondan akıl almayı beklerken bana; “Bu akşam hastanedeyim. Sen geldiğinde haber et. Babanın odasına gidip kendisiyle birebir konuşayım. İkna edelim şu adamı” dedi. O kadar şaşırdım ki.

Cerrah kimliğini, doktorluğunu kullanıp kibirli olmak yerine gayet mütevazı bir şekilde benimle babamın odasına koştu. Koştu diyorum. Çünkü 5 dakika önce ameliyattan çıkmıştı ve üzerinde ameliyat kıyafeti, başında bandanası ile duruyordu.

Ahmet Nihat Hoca’ya o gün babama karşı yaptığı konuşma konusunda hep minnettar kalacağım. Hayatımızda gerçekten bir kelebek etkisi oluşturdu.

Geçenlerde Sağlık-Sen başkanlığına aday olduğunu duydum. İnanın sağlık çalışanlarından çok ben sevindim. Bana göre ancak böyle tevazu sahibi birisi sağlık çalışanlarının hakkını koruyabilir. Çünkü hiçbir şekilde doktor kibri oluşmamış, insanlara tepeden bakmayan, insanları rencide etmeden onlara nasıl daha fazla yardımcı olabilirimin peşinde olan birisinin kendi mesai arkadaşlarına da hakkaniyetli bir başkanlık yapacağına eminim.

Çünkü ben o günden sonra anladım ki, Ahmet Nihat Hoca’ya her şeyi tedirgin olmadan danışabilirsiniz. Onunla konuşurken sorunuza çözüm olmak için çabalayan bir insanla muhatap olduğunuzu anlıyorsunuz.

Örneklerinden farklı bir insan olduğunu düşünüyorum kendimce…

Eğer Sağlık-Sen başkanı olursa da hem sağlık çalışanlarına hem de şehre büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Kendisini ve yaptığı işleri merakla takip ediyor olacağım.

Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA