• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ben 26 gün tavana asılı işkence görmüş adamım
19 Mart 2009 Perşembe 23:05

''Ben 26 gün tavana asılı işkence görmüş adamım''

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, meydanların bazılarının "horoz dövüşü" arenası olmadığını söyledi.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, meydanlarınbazılarının "horoz dövüşü" arenası olmadığını söyledi.
 

BBP Genel BaşkanıMuhsin Yazıcıoğlu, partisi tarafından düzenlenen mitinge katılmak üzereKonya'nın Bozkır ilçesine geldi. Hükümet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halkaseslenen Yazıcıoğlu, siyasetin kendisi için bir meslek olmadığını belirterek,"Ben siyaseti bir geçim kaynağı olarak hiçbir zaman görmedim. Ben siyaseti ülkeiçin bitmez tükenmez bir fedakarlıkla çalışma aracı olarak görüyorum. Onun içinsiyaseti böyle insanları meydanlarda toplayıp bir başka meydandakine taş atmaaracı olarak görmüyorum.
 

Bu meydanlar arena değil. Bu meydanlar horoz dövüşalanı hiç değil. Bu meydanlar milletin derdiyle dertlenmek, milletin derdinianlamak, milletin problemlerini gündeme getirmektir. Şuanda meydanlar arenayadöndü. Gladyatörler gibi çıkıyorlar. Horoz gibi çıkıyorlar. Millet alkışladıkçaonlar rakibini daha fazla kanatıyor" dedi.
 

Kendisinin 10 yıl cezaevindekaldığını, bu 10 yılı suçsuz yere yattığını belirten Yazıcıoğlu, "5.5 yılım 2.5metrekarelik bir hücrede geçti. 26 gün gözlerimiz açılmadan tavana asılarak,cereyana verilerek işkence gördük. Şimdi o dönemlerden sonra tekrar siyasetegeldim. Şunu gördüm; Ben bir köylü çocuğu olarak yoksulluğun ne demek olduğunubiliyorum; 10 yıl yatıp da 'hiç suçun yok, hadi git' dendikten sonra gecikenadaletin adaletsizlik olduğunu öğrendim. İşkence gördüğümüz için işkencenininsanlık suçu
olduğunu öğrendim. Kavgalardan geldiğim için kavganın hiçbirişe yaramadığını öğrendim. Darbeler gördüğüm için tek kişinin yönetim biçiminiinsani bulmuyorum. Toprağı saksıda, köylüyü sinemada, çileyi edebiyatkitaplarında okumadım. Onun için toprağın insanı olarak, İsrail'in gen yapısınıdeğiştirdiği domates çekirdeği değiliz. Biz hormonsuz bir Anadolu hareketiyiz.Bunun için sizlerle bütünleşmek istiyorum. Bu tertemiz ellerimizi sizlereuzatarak tutuşmak istiyoruz" diye konuştu.
 

Konuşmasının ardından bir vatandaşYazıcıoğlu'na Türk bayrağı hediye ederken, Yazıcıoğlu miting sonundavatandaşlara çiçek dağıttı.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA