• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Belediyeler Birliğinde seçim heyecanı
10 Haziran 2009 Çarşamba 17:24

Belediyeler Birliği'nde seçim heyecanı

Konya Belediyeler Birliğinin yeni dönem Birinci Olağan Meclis Toplantısı yapıldı.
Konya Belediyeler Birliği’nin yeni dönem Birinci Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Konya Belediyeler Birliği Başkanlık Divanı ve Encümen Üyelerinin seçimleri yapıldı.
 
En yaşlı üye olarak Ahırlı Belediye Başkanı Abdülkadir Yiğit’in başkanlık ettiği toplantıda ilk olarak 2008 yılı faaliyet raporu okunarak kesin hesabı görüşüldü. 2008 yılı faaliyet raporu ile kesin hesabının oybirliği ile kabul edilmesinin ardından seçimlere geçildi. 200’e yakın belediye başkanının oy kullandığı seçimlerde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Belediyeler Birliği Başkanlığı’na yeniden seçildi.
 
Yapılan seçimlerde ayrıca; Konya Belediyeler Birliği Meclis Başkan Vekilliklerine Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu ile Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Mugayitoğlu seçildi.
 
Asil kâtip üyeliklere Güneysınır Belediye Başkanı Ahmet Demir, Çiftliközü Belediye Başkanı Süleyman Akıncı; yedek kâtip üyeliklere Çetmi Belediye Başkanı Osman Arı ile Dedemli Belediye Başkanı Ali Uçar’ın getirildiği seçimlerde Encümen Üyelikleri ise şu şekilde oluştu: Akören Belediye Başkanı Tahir Dinç, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, Bozkır Belediye Başkanı Mustafa Uyar, Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimoğlu, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Ilgın Belediye Başkanı H. İbrahim Oral, Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA